«Θάνατος στους δύο επισκόπους»

Στις 16/05/13 το ανεξάρτητο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων LEBANON FILES ανάρτησε στην ιστοσελίδα του αντίγραφο της προκύρηξης που εξέδωσε η οργάνωση ΣΥΡΙΑΚΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ αλ Ισλάμι). Ο ηγέτης της σεïχης Ιμπράημ Αλ Ζάουμπι, δήλωσε κατηγορηματικά ότι :
Σε σύσκεψη που συγκλήθηκε παρουσία του ηγέτη μας ασχοληθήκαμε με τους κινδύνους που διατρέχει ο Συριακός λαός και συζητήσαμε αρχικά την περίπτωση των 9 λιβανέζων που απήχθησαν στην Συρία αλλά και αυτή των δύο επισκόπων….

Αναφορικά με τους δύο

υπό ομηρία επισκόπους ,

ο Θεός είπε ότι όποιος ομολογεί ότι οι 3 Θεότητες είναι ο Θεός διαπράτει αμαρτία όπως και αμαρτία έχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς είναι ο γιος της Μαρίας.

Ο Θεός έδωσε εντολή σε σένα Προφήτη να σκοτώσεις τους αμαρτωλούς και τους κλέφτες και να τους στείλεις στην Κόλαση κηρύσσοντας τους Τζιχάντ. Έτσι λοιπόν εμείς στην οργάνωση του « αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ αλ Ισλάμι » και στο όνομα αυτής της οργάνωσης και εν ονόματι των Σαλαφιστών και στο όνομα όλων των Μουσουλμάνων Σαλαφιστών σας καλούμε να εφαρμόσετε την Σαρία, το Νόμο του Θεού επί των δύο επισκόπων και σ΄όλους τους απαχθέντες και δεν θα λογοδοτήσουμε για τον Λόγο του Θεού που προβλέπει θάνατο κάθε απίστου (καφίρ ) και δεν φοβόμαστε ότι ο Θεός θα μας κατηγορήσει γι αυτό.
Έχει κηρυχθεί Τζιχάντ στις πόλεις Χομς και Αλ Κουσέιρ στη Συρία και θα καθαρθούν όλα τα κράτη από τους απίστους στο Όνομα του Θεού.Ο Σουνισμός θα ναι η μόνη θρησκεία…

Όταν άρχισε να διαδίδεται η είδηση στο Λίβανο, συνταράχθηκε η κοινή γνώμη. Υπό την πίεση των επαπειλούμενων επεισοδίων λόγω της συναισθηματικής φόρτισης χριστιανών αλλά και των μετριοπαθών μουσουλμάνων αλλά και δηλώσεων πολιτκών στελεχών, η Συριακή Ισλαμιστική Ενοποίηση, διέρευσε προς τον Τύπο ότι οι επίσκοποι δεν είναι ακόμα νεκροί. Εν τω μεταξύ όλα τα αραβοχριστιανικά site και οι σελίδες facebook που είναι αφιερωμένες στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ομήρων, ανέρτησαν σε μαύρο φόντο τις φωτογραφίες των επισκόπων με την λεζάντα Αναγγελία Πένθους.

Υπήρξε ολονύχτια σύγχιση στην κοινή γνώμη και την επομένη ο ίδιος ισλαμιστής ηγέτης παραχωρεί συνέντευξη στο ίδιο ειδησεογραφικό και μιλάει εφ όλης της ύλης αλλά σε άλλους τόνους για τους επισκόπους, σε μια προσπάθεια μερικής ανασκευής της πνευματικής ευθύνης που είχε αναλάβει για την ηθική νομιμοποίηση της δολοφονίας των επισκόπων.

Ξεκινάει αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Συρία τονίζοντας ότι η εξέγερση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και έχει ανάγκη από μια επανεκκίνηση. Αποκαλύπτει ότι το τουρκικό κράτος συνέλαβε 30λεπτά μετά την πραγματοποίηση της απαγωγής 4 υπόπτους αλλά κανένα νέο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σ΄αυτήν την υπόθεση και αυτή τη φορά επιρίπτει τις ευθύνες για το μη αίσιο τέλος της απαγωγής στην πολιτική ηγεσία του Λιβάνου για τους χειρισμούς του. Καλεί τους λιβανέζους πολιτικούς αρχηγούς να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον Ερντογάν για να βρεθεί η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

πηγή: agioritikovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα