Θα υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας

Του Βουλευτή Αττικής, Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τέως Υφυπουργού,

Θανάση Μπούρα

«Η χώρα μας διανύει το τελευταίο, αλλά και το πιο δύσκολο κομμάτι του δρόμου για την έξοδο από την κρίση. Σε μια εποχή σαν τη σημερινή, έχει πολύ μεγάλη σημασία το έθνος να σταθεί όρθιο και να διατηρήσει την ενότητά του. Τίποτε όμως, δεν είναι εύκολο. Ξέρουμε όλοι-και το ξέρουμε πολύ καλά-ότι εξαντλήθηκαν οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας, εξαντλήθηκαν οι αντοχές της κοινωνίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε πιο κοντά στον κόσμο. Να στηρίξουμε

τους πιο αδύναμους. Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει.

Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη από την οποία προέρχεται ο κορμός της σημερινής κυβέρνησης, παίρνει το βάρος, για να πάει τη χώρα στο δρόμο της ανάκαμψης, λέει όλη την αλήθεια. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Λέμε στο εξωτερικό αυτά που λέμε και στο εσωτερικό. Λέμε αυτά που κάνουμε, αλλά και αυτά που σχεδιάζουμε. Μιλούμε ευθέως για τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις αντιξοότητες. Αλλά και για τις προοπτικές, τις προσδοκίες, τις δυνατότητες που ξαναγεννιούνται. Λέμε ξεκάθαρα: Άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν. Άλλοι φόροι δεν υπάρχουν. Άλλα υφεσιακά μέτρα δεν αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία.

Στους μήνες που πέρασαν, με δύσκολες αποφάσεις και επώδυνα μέτρα, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας μας. Κάναμε πέρα τους εκβιασμούς και τις απειλές, που ακούγονταν από πολλές πλευρές. Διασφαλίσαμε την παρουσία μας στο ευρώ. Μειώσαμε ακόμη περισσότερο το Δημόσιο χρέος και τα επιτόκια. Εξασφαλίσαμε πολύ περισσότερους πόρους, απ’ όσους ανέμεναν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι. Και αυτό ισχύει, τόσο ως προς το πρόγραμμα χρηματοδότησης, όσο και προς τον κοινοτικό προϋπολογισμό, για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Απομακρύναμε τα σύννεφα της οικονομικής αβεβαιότητας. Ξαναφέραμε την εμπιστοσύνη στην οικονομία μας. Είμαστε μόλις πριν το ξεκίνημα για την ανάταξη και την ανάταση της οικονομίας.

Παρόλα αυτά, στο ίδιο διάστημα, οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται. Η ανεργία του ενεργού πληθυσμού, χτυπά κόκκινο. Τα λουκέτα εξακολουθούν να αυξάνονται. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. Χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουν.

Τόσο η Παράταξη μας, όσο και η Κυβέρνηση σκύβουμε στα προβλήματα του κόσμου. Βάζουμε, πρώτα απ’ όλα, στο στόχαστρο μας την ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας. Βάζουμε στις προτεραιότητες μας την τόνωση της απασχόλησης. Παλεύουμε για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνη ελπίδα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη. Και αυτό είναι ο δικός μας δρόμος. Αυτή τη μάχη δίνει σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς, η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία. Και αυτή την προσπάθεια θα τη συνεχίσουμε.

Η Νέα Δημοκρατία, παρά τις δύσκολες αποφάσεις, που αναγκάστηκε να πάρει, είναι η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου. Είναι η μόνη συμπαγής, η μόνη σταθερή δύναμη στο πολιτικό στερέωμα. Είναι δύναμη ευθύνης και προοπτικής. Είναι δύναμη εμπιστοσύνης. Το δείξαμε πολλές φορές στο παρελθόν. Το δείχνουμε και σήμερα. Καθαρά, δυνατά και αποφασιστικά.

Η Νέα Δημοκρατία βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό, το συλλογικό συμφέρον. Στην πορεία για το συνέδριο, αλλά και στο ίδιο το Συνέδριο μας, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα. Να ανοιχτούμε σε ολόκληρη την κοινωνία. Να αντλήσουμε ιδέες για το μέλλον. Διατηρώντας, όμως, τις ρίζες μας. Περήφανοι για την Ιστορία μας. Πιστοί στις αρχές και τις αξίες που μας κληροδότησε ο ιδρυτής του κόμματος μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είμαστε από την ίδρυση μας, οι πρωτοπόροι και αυθεντικοί εκφραστές του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Είμαστε ενωμένοι γύρω από κοινούς σκοπούς και κοινά οράματα. Για να φέρουμε στο τόπο, για να φέρουμε σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες, μια καλύτερη μέρα.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.»

Keywords
Τυχαία Θέματα