Τετραμερής διπλωματική συνάντηση στη Γενεύη για την κρίση στην Ουκρανία

Τετραήμερη συνάντηση στην οποία θα μετέχουν υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Γενεύη με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Ύστερα από αρκετές διμερείς συνομιλίες νωρίς σήμερα το πρωί, ο Σεργκέι Λαβρόφ, η Κάθριν Άστον, ο Τζον Κέρι και ο Αντρι Ντεστσίτσα θα συναντηθούν στις 10:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδος) και στις 15:00 θα μιλήσουν
στον Τύπο.

Στη Νέα Υόρκη, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση της Γενεύης, οι πρεσβευτές των δυτικών χωρών και της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας αντάλλαξαν κατηγορίες όσον αφορά την έκθεση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία.

Η Μόσχα χαρακτήρισε την έκθεση μεροληπτική, ενώ η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι την κάλεσαν να σταματήσει να παρεμβαίνει στην Ουκρανία.

Υπογραμμίζοντας «τον κίνδυνο πραγματικού εμφυλίου πολέμου» ο Ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι οι αρχές του Κιέβου «θα πρέπει να αρχίσουν διάλογο» με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές.

Τρεις Ρώσοι αυτονομιστές νεκροί στη Μαριούπολη

Στο μεταξύ, τρεις Ρώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στη Μαριούπολη, της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τρεις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν, 13 τραυματίστηκαν και 63 προσήχθησαν», ανέφερε στην ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο ο Αβάκοφ.

The post Τετραμερής διπλωματική συνάντηση στη Γενεύη για την κρίση στην Ουκρανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα