Τα πασχαλινά δώρα της κυβέρνησης στους φορολογούμενους

Μια σειρά από παροχές ετοιμάζει προεκλογικά η κυβέρνηση για τους πολίτες, αφού μετά το περίφημο κοινωνικό μέρισμα, οι αιτήσεις για το οποίο ξεκινούν από σήμερα,σε περίπου 20 ημέρες έρχονται μέτρα υπέρ των φορολογουμένων.

Ανάμεσα στα πασχαλινά δώρα είναι ο φόρος υπεραξίας που θα ξεκλειδώσει μετά από 100 ημέρες τις μεταβιβάσεις ακινήτων, ενώ αναμένεται και ανακοίνωση για ρύθμιση αυθαιρέτων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και τη ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας

με χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους πληρώνοντας μόνο το μέρος των τελών που αντιστοιχεί μέχρι το τέλος του έτους και φυσικά όπως κάθε εορταστική περίοδο έτσι και φέτος οι παραβάτες οδηγοί μπορούν να πάρουν πίσω πινακίδες, άδειες κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης.

Ξεκινούν οι αιτήσεις και η κατάθεση του κοινωνικού μερίσματος

Οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις στη σχετική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), η οποία θα τεθεί σε λειτουργία εντός της ημέρας.

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν κάνει διακοπή εργασιών. Το επίδομα θα αρχίζει από τα 500 ευρώ ανά άτομο και θα φτάνει ή θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ για τους πολύτεκνους.

Το φορολογητέο εισόδημα (μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών) για τον άγαμο ορίστηκε στις 6.000 ευρώ (φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και δηλώσεις ΦΑΠ 2012) και το περιουσιακό όριο ορίστηκε σε αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως τις 125.000 ευρώ.

Για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα όρια διαμορφώνονται σε 8.000 ευρώ και 250.000 ευρώ, αντίστοιχα. Το εισοδηματικό κριτήριο και το ύψος του επιδόματος θα αυξάνονται με βάση τον αριθμό των παιδιών. Συγκεκριμένα, ο ένας γονέας έχει στάθμιση 1, ο σύζυγος έχει στάθμιση 1/3 (0,333) και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6 (0,1666).Σημειώνεται, ότι το εισοδηματικό όριο αναμένεται να αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με προστατευόμενο μέλος ΑΜεΑ.

Στις 9 Μαΐου αναμένεται να λάβουν το εφάπαξ επίδομα των 500 ευρώ ανά άτομο και περίπου 75.000 ένστολοι.

Σε ποιους κλάδους θα μοιραστούν τα 4,2 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ

Ενίσχυση με 4,2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ αναμένεται να λάβουν τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, οι συγκοινωνιακές υποδομές, το περιβάλλον, η φαρμακευτική βιομηχανία, η ενέργεια, οι κατασκευές και η πληροφορική, δημιουργώντας έτσι 550.000 θέσεις εργασίας.

Με προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 4,2 δισ. ευρώ σε εννέα δυναμικούς επιχειρηματικούς κλάδους, επιδιώκεται η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Είναι η πρώτη πράξη που ενεργοποιεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρηματοδοτούμενες δράσεις θα είναι έτοιμες να προκηρυχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Επιστροφή πινακίδων από σήμερα

Τις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα μπορούν να πάρουν πίσω από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τα 9/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Η σχετική διάταξη νόμου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και με εγκύκλιο που έστειλε στις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης άνοιξε ο δρόμος για την ανάκτηση πινακίδων Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που έχουν κατατεθεί στις εφορίες, καταβάλλοντας αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους.

Οι διατάξεις που ψηφίστηκαν ορίζουν πως ειδικά για το 2014 «σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος αυτό καταβάλλονται αναλογικά μόνο για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, συμπεριλαμβανομένου και του μήνα εντός του οποίου γίνεται η άρση της ακινησίας ( αντί για την καταβολή του ετήσιου ποσού που ισχύει σήμερα). Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα».

Σε όλα αυτά να προστεθεί η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να δοθεί συγχωροχάρτι σε παραβάτες οδηγούς και να τους επιστραφούν πινακίδες, ΙΧ, άδειες κυκλοφορίας και διπλώματα οδήγησης.

The post Τα πασχαλινά δώρα της κυβέρνησης στους φορολογούμενους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα