Τετρακίνητα μοντέλα για τη Mini

Προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερες ανάγκες του αγοραστικού κοινού από τη μία, και να επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων της από την άλλη, η Mini από το καλοκαίρι θα διαθέτει τα ατμοσφαιρικά, βενζινοκίνητα Countryman και Paceman και ως τετρακίνητα.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι η βελτιωμένη πρόσφυση και ευστάθεια της μόνιμης τετρακίνησης βοηθά τον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο σε όλες τις οδικές συνθήκες, καθώς βασίζεται σε ένα ηλεκτρομαγνητικό κεντρικό διαφορικό, που κατανέμει συνεχώς την κίνηση μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα.

Σε συνάρτηση μάλιστα με το σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC, με το οποίο εφοδιάζονται όλα τα μοντέλα, εξασφαλίζει απόλυτα ουδέτερη συμπεριφορά του οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, το Countryman ALL4 χρησιμοποιεί έναν 1.600άρη 4κύλινδρο κινητήρα με ισχύ 122 ίππων και ροπή 160 Nm (190 Nm με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων). Αναφορικά με τις επιδόσεις, πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 11,9 δευτερόλεπτα (αυτόματο 11,7 δλ), ενώ η τελική είναι 184 χλμ/ώρα.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με το σύστημα Start&Stop, οι επιδόσεις επιτυγχάνονται με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, με μέση κατανάλωση 6,9 λτ./100 χλμ. (αυτόματο 7,5 λτ.) και εκπομπές CO2 167 (175) γρ./χλμ.

Αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά έχει και το Mini Cooper Paceman ALL4 (αφού χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο κινητήρα), με ελαφρώς καλύτερους χρόνους (0,1 δλ.) και την ίδια κατανάλωση.

Η διάθεση των νέων ALL4 εκδόσεων θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι τιμές.

Πηγή: autotriti

Keywords
Τυχαία Θέματα