Τέλος το 8ωρο εργασίας, πάμε για 6ωρο!

Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, στο Γκέτεμποργκ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί για ένα χρόνο η μείωση ωραρίου εργασίας σε 6ωρη αντί του κλασικού 8ωρου, στο πλαίσιο «πειράματος» που βασίζεται σε έρευνες που δείχνουν πως το μειωμένο ωράριο βελτιώνει την παραγωτικότητα των εργαζόμενων, γεγονός που εν τέλει βελτιώνει συνολικά την παραγωγή.

Οι νέες συνθήκες αυτές θα εφαρμοστούν πρώτα σε ένα γεροκομείο, με τη δημοτική αρχή να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα της 6ωρης εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του. Ο αντιδήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι ελπίζει πως

με το 6ωρο το προσωπικό θα είναι αποτελεσματικότερο και θα αισθάνεται καλύτερα, ψυχικά και σωματικά.

Ο δήμαρχος της πόλης Mats Pilhem σημείωσε πως το νέο ωράριο εφαρμόστηκε και σε μια αυτοκινητοβιομηχανία της περιοχής και τα αποτελέσματα ήταν «ενθαρρυντικά». «Ελπίζουμε να καταφέρουμε να μειωθούν οι αναρρωτικές άδειες που παίρνει το προσωπικό, να ειναι πιο αποτελεσματικοί, και να αισθάνονται καλύτερα τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά όσοι θα εργάζονται λιγότερες ώρες», δήλωσε σε σουηδική ιστοσελίδα ο Mats Pilhem.

Σημειώνεται ότι το μόνο προνόμιο που «χάνουν» οι δημοτικοί υπάλληλοι του Γκέτεμποργκ είναι το ωριαίο διάλειμμα που είχαν για φαγητό.

The post Τέλος το 8ωρο εργασίας, πάμε για 6ωρο! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα