Οσμή εμφυλίου πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αναταραχή είναι οι ουκρανικές περιοχές καθώς διαδηλωτές ζητούν αυτονομία από την πρωτεύουσα , ενώ παράλληλα στο χείλος του γκρεμού είναι η οικονομία της χώρας με την διόγκωση του χρέους από το φυσικό αέριο. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η στρατιωτική επιχείρηση από τις αρχές του Κιέβου εναντίον των αντικυβερνητικών. Έξι ουκρανικά τανκς που βρίσκονταν στο Kramatorsk άλλαξαν πλευρά με το να τοποθετούν την Ρωσική σημαία.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ κατηγόρησε τη Ρωσία

για «εξαγωγή τρομοκρατίας» στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας λαμβάνει μέτρα για την απελευθέρωση δύο στρατιωτών που είχαν απαχθεί από ένοπλους στην ανατολική επαρχία της Lugansk. «Το υπουργείο Άμυνας προειδοποιεί τα μέρη εκείνα που συμμετείχαν σε αυτό το γεγονός ότι οι ενέργειές τους παραβιάζουν μια σειρά από άρθρα του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας», ανακοίνωσε το υπουργείο. Προσέθεσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε σκληρά αντίποινα εναντίον εκείνων που προσβάλλουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία ελέγχουν το κτίριο του συμβούλιο του περιφερειακού κέντρου του Ντόνετσκ, σύμφωνα με το Interfax. Αρκετοί ένοπλοι κατέλαβαν το κτίριο αφότου ο δήμαρχος Aleksandr Lukyanchenko πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ . Δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί όταν οι άνδρες μπήκαν στο αρχηγείο και απαίτησαναπό τους εργαζόμενους να αποχωρούν από το κτίριο άμεσα. Ένας άγνωστος αριθμός ενόπλων ανδρών που φορούν περιβραχιόνια αναγνώρισης «Oplot» ( Palladium ) ελέγχουν τον πρώτο όροφο και τις σκάλες του διοικητικού κτιρίου . Η έδρα του Συμβουλίου δεν έχει αποκλειστεί, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να είναι ελεύθεροι να φύγουν , αλλά οι ένοπλοι με κουκούλες φυλάνε τις γωνίες της εγκατάστασης .

Ανακοίνωση Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πιστεύει ότι η τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία δείχνει «με εμφατικό τρόπο τις βαθιές διαφορές ανάμεσα στη νοτιοανατολική και τη δυτική Ουκρανίας».

Σε σχόλιό του στην εφημερίδα «Arguments and Facts» , η οποία έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών , ο Λαβρόφ κάλεσε τους Ουκρανούς σε «εποικοδομητικό διάλογο».

«Δεν μπορεί να περιγραφεί ως μια φυσιολογική κατάσταση , όταν , μετά από κάθε προεδρική εκλογή, το Σύνταγμα άλλαξε για την εγκαθίδρυση του ενός ή του άλλου συστήματος διακυβέρνησης , ανάλογα με τη βούληση των πολιτικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει την εξουσία», δήλωσε ο Λαβρόφ . «Ως εκ τούτου , η ομοσπονδιοποίηση είναι ένα μονοπάτι για κάθε περιοχή που το επιθυμεί , εξασφαλίζοντας την προστασία των παραδόσεων και των συνηθειών του τρόπου ζωής».

Ο Λαβρόφ πιστεύει ότι όλες οι περιφέρειες και οι πολιτικές δυνάμεις στην Ουκρανία πρέπει να έχουν λόγο στη συζήτηση για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και για την εξεύρεση λύσης στην τρέχουσα κρίση.

Μποϊκοτάζ από τον Καναδά

Ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει την ερχόμενη συνάντηση του Συμβουλίου της Αρκτικής στη Μόσχα, με αφορμή τις κινήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανική κρίση. η υπουργός Περιβάλλοντος, Leona Aglukkaq, είπε ότι δενθα παρευρεθεί στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να γίνει αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

One of the six tanks of the Ukranian army that I just saw in #Kramatorsk that switched sides. Now w Russian flag. pic.twitter.com/Ig0qJQ5jWM

— Raniah Salloum (@Ranyah) April 16, 2014

The post Οσμή εμφυλίου πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα