Τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ που εξάγονται στο εξωτερικό

Χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκαν λόγω τις κατακόρυφης αύξησης των τελών κυκλοφορίας και της επιβολής φόρου πολυτελούς διαβίωσης, να καταθέσουν πινακίδες προκειμένου να γλιτώσουν από την εφορία. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες μάλιστα προχώρησαν στην πώληση του ΙΧ τους σε κάποιον έμπορο με σκοπό την εξαγωγή του στην Ευρώπη ή κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο το υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με τους εμπόρους

που ασχολούνται με εξαγωγές στο εξωτερικό, υποστηρίζει πως για να εξαχθεί το όχημά τους θα πρέπει να παραλάβουν τις πινακίδες του και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

Υπολογίζεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια έγινε εξαγωγή περίπου 70.000 οχημάτων από την Ελλάδα. Τα περισσότερα ήταν οχήματα πολύ υψηλού κυβισμού και μικρής σχετικά ηλικίας τα οποία για φορολογικούς λόγους τέθηκαν εκτός αγοράς. Οι ιδιοκτήτες τους είχαν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να γλιτώσουν τέλη κυκλοφορίας, το φόρο πολυτελούς διαβίωσης και το τσουχτερό τεκμήριο.

Η φορολογική νομοθεσία προβλέπει ότι για οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία της αδείας κυκλοφορίας ενός οχήματος πρέπει να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός πως ακόμη και η διαγραφή του οχήματος από τα αρχεία του υπουργείου Μεταφορών λόγω εξαγωγής του θεωρείται μεταβολή με αποτέλεσμα ζητείται η εξόφληση των τελών. Πρόκειται για τέλη που φθάνουν ακόμη και τα 1.320 ευρώ για οχήματα άνω των 4.000 κυβικών.

The post Τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ που εξάγονται στο εξωτερικό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα