Τελεσίγραφο Eurogroup σε Στουρνάρα για τα προαπαιτούμενα

Τελεσίγραφο στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από το Eurogroup που ζητά την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων που εκκρεμούν από τον περασμένο Ιούλιο για να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

Στις Βρυξέλλες ο Στουρνάρας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση αναζητεί μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ ποσό που ίσως αναθεωρηθεί προς τα πάνω

εξαιτίας των πιέσεων από πλευράς τρόικα.

Το Eurogroup προειδοποίησε των υπουργό Οικονομικών πως αυτή είναι η τελευταία διορία συμμόρφωσης της Ελλάδας σε σχέση με την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων εκπνέει την παραμονή της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup, δηλαδή στις 9 Δεκεμβρίου.Αν έως τότε δεν υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα, τότε ο κ. Στουρνάρας θα έχει πολύ σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στη συνεδρίαση.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδα μιλώντας στο CNBC ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πάρει νέα μέτρα ενώ ξεκαθάρισε πως το κενό που προσδιορίζεται στα 1,3 δις θα καλυφθεί από διαρθρωτικές αλλαγές.

Σε ότι αφορά στις νέες διαπραγματεύσεις που ξεκινούν από το πρωί της Κυριακής μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και τους εκπροσώπους των δανειστών, «αγκάθι» είναι ο προϋπολογισμός του 2014, ο οποίος πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.

Στο χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, εφόσον δηλαδή δεν υπάρξει συμφωνία, ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Όμως εφόσον παρατηρηθούν αποκλίσεις στην εφαρμογή του η κυβέρνηση θα πάρει συμπληρωματικά μέτρα, με βάση την πάγια δέσμευση που υπάρχει σε όλα τα μνημόνια.

The post Τελεσίγραφο Eurogroup σε Στουρνάρα για τα προαπαιτούμενα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα