Υπουργός Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Κανένας δημοσιογράφος δεν πρόκειται να διωχθεί

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ ξεκαθάρισε πως η αμερικανική κυβέρνηση δε σχεδιάζει την άσκηση δίωξης στο δημοσιογράφο που αποκάλυψε απόρρητα έγραφα που πήρε από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Γκλεν Γκρίνγουολντ, Αμερικανό που ζει στη Βραζιλία και έχει κάνει πολλές αποκαλύψεις βασισμένος στα έγγραφα που έλαβε από τον πρώην σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας ( NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Εκτός και αν λάβω πληροφορίες

τις οποίες δεν γνώριζα μέχρι τώρα, αυτό που είπα στην κατάθεσή μου στο Κογκρέσο είναι ότι κανένας δημοσιογράφος που ασκεί πραγματική δημοσιογραφική πρακτική δεν θα διωχθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης» ανέφερε στην εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Ενώ ο κ. Χόλντερ πρόσθεσε: «Ασφαλώς, δεν συμφωνώ με αυτό που έκανε ο Γκρίνγουολντ. Κατά κάποιο τρόπο, ξεπερνά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ δικηγορίας και δημοσιογραφίας. Όμως, εξ όσων γνωρίζω, δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει νομική βάση για την ποινική δίωξή του».

Η τοποθέτηση του υπουργού δικαιοσύνης έρχεται σε σημαντικό χρονικό σημείο αφού ο δημοσιογράφος έχει εκφράσει φόβους για ποινική δίωξη του.

The post Υπουργός Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Κανένας δημοσιογράφος δεν πρόκειται να διωχθεί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα