Τελευταία ευκαιρία από Βενιζέλο

Του ΣΠΥΡΟΥ ΝΑΝΝΟΥ
«Στα στελέχη μας θα συμπεριφερθούμε με τρυφερότητα» είπε στην τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δείχνοντας τις διαθέσεις του για τον «πόλεμο» που έρχεται στο κόμμα σε λίγες εβδομάδες.
Το κλίμα παρά το γεγονός πως δείχνει να είναι ιδιαίτερα καλό στις τάξεις του Κινήματος, τουναντίον, όλοι

ετοιμάζονται για την… 4η του Σεπτέμβρη, μία ημέρα μετά τις εκδηλώσεις για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, όπου τα μαχαίρια αναμένονται να είναι πολλά, με άγνωστο το αποτέλεσμα. Πάντως, οι πρωτοκλασάτοι που έμειναν εκτός… παιχνιδιού συμπεριφέρονται ήδη ως 30άρηδες, με ό,τι σημαίνει αυτό! Μέσα σε όλα, η κοινοβουλευτική ομάδα είναι στα… κάγκελα, σχετικά με τα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση.
Ειδικότερα, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου έλεγαν στο «Π» πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται έτοιμος να βάλει νερό στο κρασί του και να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στα πρωτοκλασάτα στελέχη που για διάφορους λόγους έχουν μείνει εκτός από την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανασύσταση του Κινήματος. Όπως προαναφέρθηκε, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακούγοντας τις παρατηρήσεις του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και του Κώστα Πανταζή πως πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη, είπε πως θα χειριστεί τους πάντες «με τρυφερότητα», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, δείχνοντας ξεκάθαρα πως έχει τη θέληση να μιλήσει από το μηδέν με όλους εκείνους που του έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.
Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως τη συγκεκριμένη… κίνηση τη γνωρίζουν οι «θιγόμενοι», ωστόσο, από την πλευρά τους δεν δείχνουν σημάδια καλής… συμπεριφοράς, αφού είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί, με άγνωστα τα αποτελέσματα.
Πιο συγκεκριμένα, οι Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Παπουτσής, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου κ.α. φέρονται έτοιμοι να συγκρουστούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο να αλλάξει η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που έχουν θέσει οι ίδιοι στο παρελθόν. Η αποστασιοποίησή τους μυρίζει… μπαρούτι, κάτι που στην Ιπποκράτους προκαλεί πονοκεφάλους για το τι πρόκειται να γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου.
Είναι σίγουρο πως μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η αλλαγή της ηγεσίας, καθώς ορισμένοι ποτέ δεν «χώνεψαν» την αναρρίχηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του Κινήματος και, εν συνεχεία, τη συμπεριφορά του απέναντι στους ίδιους.
Οι συζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν μεμονωμένα, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει, εφόσον οι αντιδρώντες θελήσουν να σχηματίσουν ενιαία ομάδα. Ήδη, πάντως, αυτό φαίνεται, καθώς αρκετά συχνά τα λένε στο τηλέφωνο, ενώ έχουν συναντηθεί και σε γνωστά… μέρη, ώστε να μαθευτεί στην Ιπποκράτους. Ό,τι και να συμβεί, το αποτέλεσμα θα είναι το εξής:
-Είτε θα υπάρξει συναίνεση και αλλαγή γραμμής από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάτι που θα έχει αντίκτυπο και στη συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση. -Είτε θα υπάρξει διαζύγιο, κάτι που, σημειωτέον, θα «διευκο
Keywords
Τυχαία Θέματα