Τα «παζάρια» των Τούρκων στη Θεσσαλονίκη

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Η «υπόσχεση του δημάρχου για το άνοιγμα των τεμενών της πόλης, προκειμένου οι μουσουλμάνοι να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στις εορτές», φιγουράρει στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», αναφορικά με τη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς.

Μετά τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και τον υπουργό Πολιτισμού της γειτονικής χώρας Ομέρ Τσελίκ, ο κ. Μπαγίς ήταν αυτός

που ακολούθησε το «ρεσιτάλ» επισκέψεων των στελεχών της κυβέρνησης Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που στην ατζέντα των διμερών επαφών βρίσκονται ζητήματα τα οποία επιζητούν αρκετά χρόνια λύση, ο Τούρκος υπουργός επισήμανε στο πλαίσιο της συνάντησης με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, ότι «πρέπει να γίνουν βήματα καλής θέλησης και από τις δύο πλευρές», ώστε να επιλυθούν τα μείζονα προβλήματα.

Όπως ήταν λογικό, τα ζητήματα των μουσουλμάνων της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, ο χώρος προσευχής και ο χώρος ταφής που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκονται υπό συζήτηση, έπεσαν στο τραπέζι του σύντομου διαλόγου που είχε ο κ. Μπαγίς, τόσο με τον κ. Καράογλου, αλλά και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ωστόσο οι μουσουλμάνοι της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τον κ. Μπουτάρη, καθώς ακόμα περιμένουν οι εξαγγελίες του να γίνουν πραγματικότητα.

Δείτε περισσότερα στο Karfitsa.gr.

The post Τα «παζάρια» των Τούρκων στη Θεσσαλονίκη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα