Διχάζει η κίνηση των 75 στο ΠΑΣΟΚ – Σκληρή κριτική σε Σαμαρά, Βενιζέλο

Για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση τόσα πολλά στελέχη, 800 μέχρι τώρα, απ όλη την Ελλάδα , συνυπογράφουν το ίδιο κείμενο που αποτελεί καμπανάκι για κόμματα, πολιτικούς σχηματισμούς, το Πολιτικό σύστημα και τη χώρα γενικότερα. 800 στελέχη ενώνουν τους προβληματισμούς και τις κοινές ανησυχίες τους ζητώντας ριζική αλλαγή πλεύσης της χώρας.

Μέσα από άλλη πολιτική την οποία όπως επισημαίνουν δεν μπορεί να εφαρμόσει ο σημερινός πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Τον κατηγορούν μάλιστα ότι έκλεισε το μάτι στη χρυσή αυγή.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ που μέσα από το μανιφέστο στην ουσία για μια διαφορετική πολιτική που θα φέρνει ανάπτυξη και δεν θα εντείνει περισσότερο την ύφεση και την κρίση ζητούν εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής και σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης, για να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Με κείμενο, που αποτελεί συνολική πρόταση για το κλείσιμο του κύκλου της κρίσης και του άνοιγμα του κύκλου της ανάπτυξης, απαιτούν άμεσα ένα Εθνικό Σχέδιο για την Κοινωνική Συνοχή και την έξοδο από την κρίση.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζουν ως αναγκαία την παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σημειώνουν ωστόσο, πως πρέπει να αντιμετωπιστούν ριζικά και σε βάθος οι λόγοι που οδήγησαν στην εμφάνιση και ανάπτυξη του φαινομένου της ΧΑ.

Όπως αναφέρουν, «η κοινωνία τείνει σε οριακές καταστάσεις και μοιάζει όλο και περισσότερο με «καζάνι» έτοιμο να εκραγεί. Πολλές κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων τα δυόμιση εκατομμύρια νεόπτωχοι, οι 1,5 εκ άνεργοι και οι σχεδόν 1 εκ νέοι που δεν έχουν μπει ακόμη στην αγορά εργασίας, βρίσκονται στο κόκκινο λίγο πριν την μεγάλη ‘’έκρηξη’’».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι τουλάχιστον παράδοξο, όπως επισημαίνουν, να μιλούν όλοι για καταπολέμηση της ανεργίας και ταυτόχρονα να γίνονται οριζόντιες απολύσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Δημόσιο.

Με την παρέμβαση τους θέτουν άμεσα τρεις προτεραιότητες

✓ Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή

✓ Εθνική Στρατηγική που θα δώσει προοπτική

✓ Άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή

Η Κίνηση ζητά άμεσα ένα σχέδιο για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των νεόπτωχων, καθώς επίσης και επέκταση του επιδόματος ανεργίας και στους μακροχρόνια άνεργους.
Ζητούν ακόμη την «άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος για 400.000 θέσεις εργασίας, καθώς και προγράμματα ενίσχυσης, με 3 δις μέσω ΕΣΠΑ, των νέων που είναι άνεργοι για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις με μικρές και μεσαίες επιδοτήσεις».

Ζητά τέλος έλεγχο των τιμών με αποφασιστικό χτύπημα των καρτέλ.

Όπως επισημαίνουν, σε όσους σπεύσουν να ρωτήσουν για το που θα βρεθούν τα λεφτά, απαντούν πως «τόσο το πρόγραμμα των 400,000 θέσεις εργασίας όσο και το πρόγραμμα για το ΕΣΠΑ κατά 95% είναι χρηματοδοτούμενα από πόρους της Ε..Ε. Ενώ για τα υπόλοιπα οι πόροι μπορούν να ανεβρεθούν από την υπεξαίρεση κρατικών εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Δείτε περισσότερα εδώ.

The post Διχάζει η κίνηση των 75 στο ΠΑΣΟΚ – Σκληρή κριτική σε Σαμαρά, Βενιζέλο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα