Τα μεγάλα στοιχήματα του Σαμαρά


Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει ότι δεν έχει χρόνο στη διάθεσή του και πρέπει να «τρέξει» με γοργούς ρυθμούς για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά.

Πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Στόχος του είναι να υπάρξει επιμήκυνση

στην αποπληρωμή του δανείου αλλά και να σταλεί μήνυμα ενότητας και σοβαρότητας, κάτι που γίνεται σαφές από το γεγονός ότι μαζί του θα βρίσκονται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.

Αιχμή του δόρατος αποτελεί η επιμήκυνση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής και το προσωρινό «πάγωμα» των αποφάσεων για μέτρα ύψους 11 δισ. για την προσεχή διετία.

Σε κάθε περίπτωση πέντε είναι τα μεγάλα στοιχήματα του πρωθυπουργού

1. Η αποκατάσταση αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους και πολύτεκνους , κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να παρουσιάσει τα ισοδύναμα μέτρα που είχε εξαγγείλει κατά την προεκλογική περίοδο.

2. Η αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στη χώρα, γεγονός που, όπως θα τονίσει, θα βοηθήσει βραχυπρόθεσμα και την τόνωση των επενδύσεων, αλλά και τον τουρισμό

3. Η τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα με στόχο τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ

4. Η αμεση εκκίνηση της προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης συγκεκριμένων σημείων του Μνημονίου

5. Ο Καθορισμός αναπτυξιακών μέτρων, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης.

Κρίσιμο μέγεθος για την κυβέρνηση αποτελούν και τα 6,5 δισ. που αφορούν τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και τα οποία έχει δεσμευθεί ότι θα δώσει η τρόικα στην Αθήνα.

Οι αποφάσεις για το σύνολο των θεμάτων αυτών θα πρέπει να ληφθούν το αργότερο μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα και αφού θα έχει επιστρέψει η «τρόικα» στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα