Τα είπαν Στουρνάρας – ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτική ενημέρωση για τις γύρω από το νέο πρόγραμμα περικοπών, έλαβαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετά από σχετικό αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Μια συνάντηση η οποία είχε προγραμματιστεί για την

Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε για την Παρασκευή το μεσημέρι.

Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν ο Γιάννης Δραγασάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες στρέφονται κατά των πιο ευάλωτων οικονομικών ομάδων.

«Θα ανακοινωθεί ένα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα κοινωνικό ολοκαύτωμα. Που ξεπερνάει τη Θάτσερ. Και αντιγράφει τους Σικάγο Μπόις και τον Πινοτσέτ» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής συνεπάγεται αρνητικές εξελίξεις, γιατί σημαίνει περισσότερη λιτότητα και ύφεση.

«Η μόνη αξιόπιστη αναπτυξιακή εναλλακτική επιλογή είναι η άμεση απαλλαγή της χώρας από το Μνημόνιο και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για την ανάπτυξη από το μορατόριουμ στους τόκους των δανείων, από τη διαγραφή σημαντικού μέρους της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης» υπογραμμίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα