Ανησυχία Χατζηδάκη για τα κοινοτικά κονδύλια

Στον κίνδυνο μείωσης των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014- 2020), εφόσον εφαρμοστούν οι ισχύοντες κανόνες και ληφθεί ως βάση υπολογισμού το ΑΕΠ της περιόδου 2007- 2009, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε ομιλία του προς τους πρέσβεις των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο

κ. Χατζηδάκης τόνισε πως την ώρα που συζητούμε για την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ στη χώρα μας, είναι εκτός πραγματικότητας να προχωρήσει η ΕΕ σε μείωση των κονδυλίων για την Ελλάδα και επισήμανε την ανάγκη, κατά τον σχεδιασμό του επόμενου ΕΣΠΑ, να ληφθεί υπόψη η σημαντική μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Ανάπτυξης για προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ωστόσο, ότι η βάση για την επίτευξη των στόχων είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και η εκταμίευση της επόμενης δόσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, αλλά και η ρευστότητα στην οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα