Τ. Κέρι: Η Αίγυπτος πρέπει να έρθει σε μία φυσιολογική κατάσταση

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τ. Κέρι, ο οποίος συναντήθηκε με τον ομόλογό του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγεντ αλ Ναχιάν, δήλωσε ότι η Αίγυπτος χρειάζεται να επανέλθει εκ νέου σε μια φυσιολογική κατάσταση, χρειάζεται να αποκατασταθεί η σταθερότητα, να μπορέσει να προσελκύσει επιχειρηματίες και ο λαός να επιστρέψει στη δουλειά.

«Θα εργαστούμε πολύ σκληρά, από κοινού με άλλους, ώστε να συμβάλλουμε όλα τα μέρη να καταλήξουν σε μια ειρηνική λύση,

η οποία θα προασπίζει την δημοκρατία και θα εγγυάται τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων», πρόσθεσε τονίζοντας παράλληλα πως το τελευταίο που θέλουμε είναι να συνεχιστεί η βία.

Σύμφωνα με τον κ. Κέρι, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου τα πολιτικά κόμματα να διαπραγματευτούν ώστε να καταλήξουν σε μια διευθέτηση της συνεχιζόμενης πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο.

Ο ομόλογός του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξήρε τις προσπάθειες των ΗΠΑ για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στην Αίγυπτο και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να δούμε μια ομαλή κατάσταση στην Αίγυπτο, διότι η ομαλότητα είναι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει μια επιτυχής έκβαση στη χώρα αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα