Συζητείται και πάλι η κατάτμηση των μεγάλων Καλλικρατικών Δήμων

Το χωροταξικό θέμα του Καλλικράτη, ανοίγει και πάλι μέσω Βουλής αυτή τη φορά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Με την ευκαιρία, δε, επαναλαμβάνει ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν την δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών, δηλαδή στις 25 Μαΐου.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε ότι η Ομάδα Εργασίας θα ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Καλλικράτη και φυσικά και με το χωροταξικό.

Συγκεκριμένα, αν και πρόσφατα, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμνα τόσο

για τις χωροταξικές αλλαγές σε δήμους νησιά – Κέρκυρα και Λέσβος- όσο και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε πάλι τα κόμματα να προσέλθουν στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα ημερήσιας διάταξης: Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την επεξεργασία της επόμενης φάσης του Προγράμματος «Καλλικράτης – Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Ενώ εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, όπως είπε χαρακτηριστικά, επανέλαβε τη θέση ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Γ. Σπ. Π.

The post Συζητείται και πάλι η κατάτμηση των μεγάλων Καλλικρατικών Δήμων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα