Συστάσεις στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης λόγω αιθαλομίχλης

Συστάσεις προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπανσης στην ατμόσφαιρα, εξέδωσε η αντιπεριφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.Τη Δευτέρα η μέση ημερήσια τιμή συγκέντρωσης αιωρουμένων σωματιδίων, όπως καταγράφηκε από σταθμούς μέτρησης, έφτασε τα 105 μg/m3 και 75 μg/m3.

Η αντιπεριφέρεια συστήνει τα άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς,

καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, να περιορίσουν τη σωματική άσκηση−δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Όσον αφορά στον γενικό πληθυσμό, συστήνεται περιορισμός της σωματικής άσκησης, ιδιαίτερα αν υπάρχει ενόχληση στα μάτια ή στο λαιμό, βήχας ή ρινική συμφόρηση.

Σχετικά με τη μείωση των εκπομπών από εστίες καύσης, ζητείται η αποφυγή χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας, και η χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας.

Επίσης, συστήνεται η ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης. Παράλληλα, απαγορεύεται η λειτουργία αποτεφρωτικών κλιβάνων, καθώς και οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους.

The post Συστάσεις στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης λόγω αιθαλομίχλης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα