Συντονισμός για θέματα οδικής ασφάλειας

Την ανάγκη συντονισμού προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων που, όπως είπε παίρνει πλέον εθνικές διαστάσεις, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη σημερινή του συνάντηση με τα μέλη της διυπουργικής επιτροπής για την οδική ασφάλεια.

«Είναι εντυπωσιακό ότι το 2012 έχουμε 984 νεκρούς και 1422 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους ανάπηροι. Δεν μπορεί να σηκώσει η πατρίδα μας τέτοιο βάρος και τέτοιες απώλειες σε αίμα. Πρέπει κάτι να κάνουμε», επεσήμανε ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης

ανέφερε πως για τους ανθρώπους κάτω των 45 ετών τα τροχαία δυστυχήματα είναι η σημαντικότερη αιτία θανάτου. Για το λόγο αυτό, όπως είπε, «είναι αναγκαίο να επιταχύνουμε τις κινήσεις μας και να τις συντονίσουμε ακόμη περισσότερο».

Στο στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας για τη δεκαετία 2011-2020 αναφέρθηκε με τη σειρά του ο καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, , Γέωργιος Κανελλαϊδης.

Όπως είπε ο κ. Κανελλαϊδης στόχος του σχεδίου είναι η μείωση κατά 50% των νεκρών από το 2010 μέχρι το 2020, αλλά βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη της παιδείας της οδικής ασφάλειας.

«Τα τροχαία ατυχήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με την τροχαία. Αντιμετωπίζονται με έναν συντονισμό όλων των υπουργείων. Μόνο με έναν συντονισμό μπορεί να εφαρμοστεί μία ολοκληρωμένη πολιτική, η οποία θα έχει διαχρονικότητα και θα έχει αποτελεσματική παρακολούθηση και αξιολόγηση στο τέλος των προσπαθειών που θα γίνουν στο στρατηγικό σχέδιο», επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα