Μυτιλήνη: 17χρονος έμεινε παράλυτος λόγω βλάβης μηχανήματος

Ώρες αγωνίας ζουν οι γονείς ενός 17χρονου από τη Μυτιλήνη, ο οποίος, όπως καταγγέλλουν, έμεινε παράλυτος όταν σταμάτησε να λειτουργεί ένα μηχάνημα την ώρα που χειρουργείτο στο νοσοκομείο.

Όπως αποκαλύπτει το lesvosnews ο νεαρός είχε εκ γενετής ένα αιμαγγείωμα στο κεφάλι του, το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης,όμως, λένε οι γονείς, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης,

ο πλοηγός των γιατρών – ένα μηχάνημα «οδηγός» για τις επεμβάσεις – σταμάτησε για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους να λειτουργεί.

Μη μπορώντας ο χειρουργός προφανώς να συνεχίσει την επέμβαση, σταμάτησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην αριστερή πλευρά του σώματός του νεαρού και να μείνει παράλυτος.

Οι γονείς έπαθαν σοκ μόλις ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή. Ο Γολγοθάς τους όμως δεν τελειώνει εδώ.
Το πρώτο που έκαναν οι γονείς , ήταν να ζητήσουν την άμεση μεταφορά του παιδιού τους, σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών, προκειμένου να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Για να γίνει όμως αυτό, έπρεπε πρώτα να γίνει μία μαγνητική τομογραφία στον 17χρονο, για να δουν οι γιατροί την τωρινή του κατάσταση.

Δυστυχώς όμως μαγνητικό τομογράφο το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν διαθέτει. Έπρεπε λοιπόν να κάνει μία μαγνητική τομογραφία σε εξωτερικό ιατρικό κέντρο το οποίος ζήτησε 270 ευρώ για τη μαγνητική τομογραφία. Οι γονείς του παιδιού δήλωναν ότι ήταν ασφαλισμένοι και ότι το Νοσοκομείο έπρεπε να καλύψει τα έξοδα.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες το Ιατρικό Κέντρο δεν δεχόταν τον ασθενή, επειδή είχε λήξει η σύμβασή του με το Νοσοκομείο. Χρειάστηκε η καταλυτική παρέμβαση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, αλλά και του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης , ώστε με δικές τους εγγυήσεις να φύγει ο 17χρονος και να κάνει την αναγκαία ιατρική εξέταση.

Το περιστατικό έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο της Λέσβου, που συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στους γονείς του παιδιού, ενώ έξω από το δωμάτιο του 17χρονου στο Νοσοκομείο, φίλοι και συμμαθητές του είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα