Συνελλήφθησαν αντιεξουσιαστές στην Θεσσαλονίκη

Στα δίχτυα της Ελληνικής Αστυνομίας “πιάστηκαν” είκοσι πέντε άτομα και άλλα εννέα προσήχθησαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά από επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση σε στέκια και σπίτια αντιεξουσιαστών. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Τρίτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι για εγκληματική οργάνωση, εκρήξεις, βαριές σωματικές βλάβες και διακεκριμένες

κλοπές. Οι πράξεις αυτές συνδέονται με επιθέσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και αφορούν διενέξεις μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών. Ηλικιακά οι συλληφθέντες είναι από 19 ώς 33 ετών, ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ ανάμεσά τους είναι και δύο γυναίκες.

Έφοδο πραγματοποίησαν, το πρωί της Δευτέρας, Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε σπίτια ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, σε στέκι αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Πανεπιστημίου και αργότερα στο υπό κατάληψη κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα.

Ωστόσο, κατά την επιχείρηση στο πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς του συλληφθέντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα