Συνελήφθησαν χάκερ για απόπειρα κλοπής της Barclays

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη οχτώ ατόμων για τα οποία έχει βάσιμη υποψία ότι προσπάθησαν να κλέψουν 2 εκατομμυρίων ευρώ, από υποκατάστημα της τράπεζας Barclays, μπαίνοντας παράνομα στους υπολογιστές της.

Η συμμορία κατηγορείται για την εγκατάσταση μιας συσκευής στο ηλεκτρονικό σύστημα των υπολογιστών της τράπεζας, που

τους επέτρεπε να πραγματοποιήσουν την διαδικτυακή κλοπή.

Οι άνδρες, ηλικίας μεταξύ 24 και 47 ετών, ανακρίνονται για συνωμοσία με στόχο την κλοπή και την εξαπάτηση των βρετανικών τραπεζών.

Η αστυνομία δήλωσε πως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, εντοπίστηκαν μετρητά, κοσμήματα και χιλιάδες πιστωτικές κάρτες.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν παρόμοια τεχνολογία προκειμένου να ληστέψουν την τράπεζα Santander την περασμένη εβδομάδα. Οι ίδιοι ανακριτές της αστυνομίας χειρίζονται και τις δύο υποθέσεις.

Ο ντετέκτιβ Τέρι Γουίλσον, δήλωσε πως ένας από τους συλληφθέντες είναι ο «Mr. Big» του διαδικτυακού βρετανικού εγκλήματος.

Η αστυνομία υποπτεύεται πως και στις δύο περιπτώσεις, ένας μέλος της συμμορίας εμφανίστηκε ως μηχανικός και εγκατέστησε συσκευές στους υπολογιστές της τράπεζας που επέτρεπαν στους υπόπτους, στην περίπτωση της Barclays, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την απορρόφηση χρημάτων.

Διευθυντικό στέλεχος της Barclays δήλωσε πως η τράπεζα έδρασε «γρήγορα για να ανακτήσει τα κεφάλαια».

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως κανένας πελάτης δεν υπέστη οικονομική ζημία ως αποτέλεσμα της δράσης αυτής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Άλεξ Γκράντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα