Ο Αλέξης ζήτησε την… ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Κομισιόν (ΦΩΤΟ)

Για την καμπάνια της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Κομισιόν ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και οι δύο άντρες συζήτησαν για τα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τη χώρα μας αλλά και για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Παναγιώτατο για την καμπάνια της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Κομισιόν μετά από την επιλογή

των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο πρόσωπό μου» δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας. Ενημέρωσε ακόμη τον κ. Βαρθολομαίο για την ιδιαίτερη έμφαση που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τρία θέματα:

- Την ανάγκη να υπάρξει άμεσος τερματισμός της λιτότητας διότι, ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου και βεβαίως στην Ελλάδα που βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση, πράγμα που δεν συνάδει με τις αξίες και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

- Την προστασία του περιβάλλοντος.

- Την επαναδιαπραγμάτευση της μεταναστευτικής πολιτικής.

«Ζήτησα από τον Παναγιώτατο και τη συνδρομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα ζητήσω και των άλλων Εκκλησιών στο ουμανιστικό πανανθρώπινο αίτημα να υπάρξει αλλαγή στάσης και αλλαγή της εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής που έχει δυστυχώς μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο ψυχών και τις χώρες υποδοχής σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών. Είναι ένα πρόβλημα που έχει διαστάσεις οικουμενικές, όμως για τις χώρες υποδοχής είναι ένα υπαρξιακό πρόβλημα. Η Ευρώπη, αν δεν δείξει αλληλεγγύη, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει. Δεν θα μπορέσει να είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν πριν πολλά χρόνια οι ιδρυτές της και που οραματίστηκαν και οι λαοί της στο διάβα των χρόνων» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «ίσως εξίσου σημαντικό με το θέμα του συσσωρευμένου χρέους που έχει οδηγήσει στην οικονομική κρίση τις χώρες του Νότου», είναι και το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν προορισμό τις χώρες του Βορρά κυρίως, στερούνται δυνατότητας να ταξιδέψουν εκεί και μένουν εγκλωβισμένοι στις χώρες του Νότου που πλέον δεν μπορούν να αντέξουν και την οικονομική κρίση αλλά και τις επιπτώσεις μιας στρεβλής και άδικης μεταναστευτικής πολιτικής». Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στην «ουμανιστική διάσταση του προβλήματος της μετανάστευσης» ζητώντας την συμπαράταξη στο αίτημα και των Εκκλησιών – χριστιανικών και άλλων. «Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο αλλά και η αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής είναι δύο σημεία στα οποία συμπλέουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις αξίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας» κατέληξε ο . Τσίπρας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στην Ελλάδα χθες, με αφορμή την επίσημη τελετή για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η υπεύθυνη ΕΕΚΕ Εξωτερικών Βουλευτής Ρένα Δούρου, ο υπεύθυνος από την Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα Βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστικής της Θεματικής Θρησκευμάτων Μάκης Λυκόπουλος. Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ και Ικονίου Θεόληπτος.

Δείτε φωτογραφίες από την συνάντηση.

FosPhotos.com/Menelaos Myrillas

The post Ο Αλέξης ζήτησε την… ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Κομισιόν (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα