Συνάντηση με τους «58» ετοιμάζει ο Βενιζέλος

Συνάντηση με τους «58» θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς στο προσκήνιο έχει συμφωνηθεί η συγκρότηση Κοινής Οργανωτικής Επιτροπής που θα οδηγήσει το χώρο στις ευρωεκλογές....

Το ευρωψηφοδέλτιο, μάλιστα, θα καταρτιστεί είτε μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας, με κάλπη για να ψηφίσει η «βάση», είτε μέσω συνδιάσκεψης.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να διαλυθεί τουλάχιστον μέσω της συνεργασίας
με τους «58», παρότι για πρώτη φορά δεν θα κατέλθει από το 1974 που το ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αυτόνομα σε εκλογική αναμέτρηση. Ούτε μέσω της κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές πρόκειται να αναδειχθεί διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως όλα δείχνουν, ανεξαρτήτως του ονόματος που θα επιλεγεί για την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, οι «58» θα αποτελέσουν το «ΠΑΣΟΚ plus», καθώς μετά τη στρατηγική συμμαχία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Κώστα Σημίτη, τα περιθώρια να τραβήξει «αυτόνομο δρόμο» η «κίνηση των 58» είναι σχεδόν μηδαμινά. Και αυτό παρότι στο εσωτερικό των «58» αρχίζει να αναπτύσσεται προβληματισμός ότι δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν ως «δορυφόροι», αλλά να συνδιαμορφώσουν τη στρατηγική τους , ζητώντας τη διάλυση των κομμάτων του χώρου και την ίδρυση νέου φορέα από μηδενική βάση – πλην όμως οι φορείς της συγκεκριμένης άποψης είναι ελάχιστοι.

Ενδιαφέρον, πάντως, έχει αν οι συγκεκριμένες απόψεις θα καταγραφούν στη συνάντηση των «58» που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιανουαρίου Στις 12 Ιανουαρίου, άλλωστε, θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις, καθώς θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα.

Χωρίς επικεφαλής
Την προσεχή Πέμπτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με τον Ευ. Βενιζέλο να ανακοινώνει το αμέσως προσεχές διάστημα τις Επιτροπές για τις ευρωεκλογές και το πρόγραμμα. Νεότερες πληροφορίες επιμένουν πως δεν θα υπάρχει επικεφαλής στις ομάδες αυτές, αλλά συντονιστική ομάδα, ώστε να αποφευχθούν οι τριβές και οι αντιθέσεις.

Πηγή: Real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα