Συναγερμός για πυρκαγιές στο Σέιχ Σου

Σε ρυθμούς επιφυλακής για εκδήλωση πυρκαγιών παραμένει το δάσος του Σέιχ Σου.

Οι αρμόδιοι φορείς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, δήλωσαν πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο για ενδεχόμενες πυρκαγιές ενόψει καλοκαιριού.

Ενώ ο Στέλιος Λιακόπουλος που είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης τόνισε ότι: ”Ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η πρόληψη, η ετοιμότητα, η ενημέρωση και η συνεργασία είναι οι κυριότερες ενέργειες για

την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) της Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης υπογραμμίστηκε, ότι ο κεντρικός Δήμος σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές αλλά και τους εθελοντές θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο αυτή την πηγή πρασίνου και θα παραλάβει ακόμη δέκα υδροφόρα οχήματα σύμφωνα με δημοσιεύματα του ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Τέλος σημειώθηκε πως την περσινή χρονιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού επενέβησαν σε 315 συμβάντα αγροδασικών πυρκαγιών ενώ κάηκαν 6718,3 στρέμματα.

Ποσοστό αυξημένο κατά 46,6% σε σχέση με το έτος του 2012 που είχαν καεί 3330,8 στρέμματα και αντιμετωπιστεί 168 συμβάντα.

The post Συναγερμός για πυρκαγιές στο Σέιχ Σου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα