Σύμβουλος του Ομπάμα σε «ειδική αποστολή» στη Μόσχα

Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε ένας σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα για την εθνική ασφάλεια, κομιστή ενός μηνύματος από την Ουάσιγκτον, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έπειτα από τη δημοσίευση στις ΗΠΑ της λεγόμενης «λίστας Μαγκνίτσκι».

Ο Τομ Ντόνιλον – το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης το οποίο έχει επισκεφθεί τη Ρωσία

από την ημέρα της ορκωμοσίας του Ομπάμα για τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο – «διαβίβασε ένα μήνυμα στον επικεφαλής του Ρωσικού κράτους εκ μέρους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα», διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Η σύντομη συνάντηση του με τον Πούτιν έγινε στο περιθώριο της συνάντησης του Ντόνιλον με τον Ρώσο Γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας Νικολάι Πατρούσεφ, καθώς και με άλλα στελέχη της ρωσικής εθνικής ασφάλειας και άμυνας, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Πούτιν και του Ντόνιλον «υπήρξε πολύ θετική, όπως και οι ενδείξεις που εξέπεμψε η κυβέρνηση Ομπάμα», επισήμανε από την πλευρά του ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Μόσχα πρόκειται να απαντήσει προς τα ανοίγματα αυτά τις Ουάσιγκτον κατά τον ίδιον τρόπο: «είμαστε πάντοτε έτοιμη να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με κανέναν ενδοιασμό. Όλοι οι ενδοιασμοί προέρχονται μόνον από την άλλη πλευρά», επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα