Συμμετοχή ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στην ενιαία παράταξη ζητάει ο Φλωρίδης

Την πρότασή του για την ανασύνθεση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου έδωσε ο Γιώργος Φλωρίδης, με αφορμή την πρόσκληση που έλαβε για να συμμετάσχει στο προσεχές συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Κοινωνικός Σύνδεσμος μαζί με άλλες δυνάμεις και πρόσωπα έχει διατυπώσει μία σαφή πρόταση για το συνολικό μετασχηματισμό του χώρου σε νέο ενιαίο φορέα» ανέφερε ο κ. Φλωρίδης

σημειώνοντας πως στόχος είναι μια ολική επανίδρυση μέσα από ένα εθνικό συντακτικό συνέδριο.

«Για τον ”κοινωνικό σύνδεσμο”, κλειδί της επιτυχίας είναι η αντιπροσωπευτικότητα των σχετικών διεργασιών. Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι στην ενιαία παράταξη είναι σημαντική η συμμετοχή τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΔΗΜΑΡ» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Κοινωνικού Συνδέσμου, συμπληρώνοντας πως «η ταυτόχρονη παρουσία της στον διάλογο -η ταυτόχρονη και όχι η προνομιακή συνομιλία με τον έναν από τους δύο- δεν είναι η ικανή , αλλά η αναγκαία συνθήκη. Όπως βεβαίως , δεν μπορεί να υπάρξει νέα παράταση χωρίς τον μετασχηματισμό, την αυτοδιάθεση και την υπέρβαση όλων των παλιών σχημάτων».

Παράλληλα, αναφέρει πως δεν θα συμμετάσχει στις διεργασίες του Συνεδρίου, καθώς «δεν θεωρούμε ως καλύτερη επανεκκίνηση του σημαντικού διαλόγου, τη συζήτηση με ελλειμματική σύνθεση παρά τις καλές προθέσεις των διοργανωτών της».

Keywords
Τυχαία Θέματα