Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα

Μπορεί να ξεκίνησε ως κίνημα υπεράσπισης του πάρκου Γκεζί αλλά τελικά κατέληξε σε κοινωνική εξέγερση ενάντια στη φτώχεια, τον κρατικό αυταρχισμό και την καταπίεση. Παρά τη βίαιη και άνευ προηγουμένου καταστολή της κυβέρνησης Ερντογάν, οι διαδηλωτές επιμένουν να βρίσκονται στο δρόμο και να αντιστέκονται. Να σημειωθεί πως ορίστηκε νέο ραντεβού για σήμερα το απόγευμα στις 19:00 (τοπική ώρα) στην πλατεία Ταξίμ, μετρώντας την τέταρτη μέρα του ξεσηκωμού.

Ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης

προς τους Τούρκους διαδηλωτές, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή αστυνομική καταστολή, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (3 Ιουνίου) στις 17:30 το απόγευμα συγκέντρωση έξω από την τουρκική πρεσβεία, στη συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου Β’ και Ρηγίλλης. Το «παρών» αναμένεται να δώσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, τουρκικές και κουρδικές αριστερές οργανώσεις, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες και συνδικάτα.

Μάλιστα, χθες, Κυριακή 2 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους Τούρκους διαδηλωτές, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 1500 Θεσσαλονικείς, με κεντρικό σύνθημα «μας χωρίζει μια θάλασσα, μας ενώνει η αξιοπρέπεια».

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, καθώς και φοιτητές από την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα