Με 11.000 δολάρια το λεπτό (!) πληρώνουν οι Ισραηλινοί τον Κλίντον για 45λεπτη ομιλία!

Η αποκάλυψη ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον κλήθηκε να εκφωνήσει μια ομιλία διάρκειας 45 λεπτών στο gala που οργανώνεται προς τιμήν του Ισραηλινού προέδρου, Σιμόν Πέρες, για τα 90στά γενέθλιά του με αμοιβή… 500 χιλ. δολάρια (!) ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει κύματα οργής στο Τελ Αβιβ! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χααρέτζ», κάθε λεπτό της ομιλίας του πρώην πλανητάρχη, κοστίζει πάνω από 11.000 δολάρια!

Ο «χρυσός» Αμερικανός ομιλητής αναμένεται να επισκεφθεί το Ισραήλ στις 18 Ιουνίου

και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, το ποσό θα το διαθέσει στο ίδρυμά του «William J. Clinton Foundation» το οποίο ασχολείται με μία σειρά από θέματα όπως οικονομία, υγεία, πολιτική ηγεσία και περιβάλλον. Η ισραηλινή εφημερίδα «Γεντιόθ Αχρονότ» αναφέρει επίσης ότι ο χορηγός της εκδήλωσης, το «Εθνικό Εβραϊκό Ίδρυμα» κατέβαλε πριν από ένα χρόνο το ποσό στον Κλίντον, για να διασφαλίσει την παρουσία του στην εκδήλωση, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χααρέτζ, η κίνηση αυτή ντροπιάζει τη χώρα οι οικονομικοί δείκτες της οποίας αιμορραγούν. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται μετά τον Βρετανό πρώην πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, ο πιο ακριβοπληρωμένος «ομιλητής» στον κόσμο χρεώνοντας υπέρογκα ποσά για τις ομιλίες του σε διάφορα μήκη και πλάτη της γης.

Keywords
Τυχαία Θέματα