Στυλιανίδης: Επιταχύνουμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό

Επιτάχυνση στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, τονίζοντας: «Αθροίζουμε τις δυνάμεις μας για να προχωρήσουμε με ταχύτητα τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό και για να επιτύχουμε το ξεπάγωμα στα οδικά, σιδηροδρομικά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της Περιφέρειας».

Ο κ. Στυλιανίδης, συναντήθηκε στην Πάτρα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος ζήτησε

να προχωρήσουν οι θεσμικές αλλαγές που θα διορθώσουν αρρυθμίες του «Καλλικράτη» ενώ υπογράμμισε ότι οι περικοπές στους θεσμοθετημένους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια φτάνουν το 60% στους λειτουργικούς πόρους και το 90% στους επενδυτικούς πόρους.

Ακόμη, ο κ. Κατσιφάρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης των μεγάλων έργων, όπως η Ολυμπία οδός, η Ιόνια οδός το σιδηροδρομικό δίκτυο κ. α., ενώ υπογράμμισε ότι δεν γίνεται δεκτή καμιά έκπτωση στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο των μεγάλων έργων.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση με τους δημάρχους, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει αρχίσει να καταβάλει στους Δήμους και τις Περιφέρειες οφειλόμενα χρήματα από προηγούμενες περιόδους. Επίσης σημείωσε ότι ήδη από την αρχή του 2013, τηρείται η δέσμευση και καταβάλλεται η ΣΑΤΑ του κάθε μηνός εμπρόθεσμα, με στόχο να μπορούν και οι Οργανισμοί της Αυτοδιοίκησης να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να συνεχίζουν τα έργα που έχουν ξεκινήσει και εξελίσσονται.

«Έτσι αρχίζει ένα τμήμα των χρημάτων που έχουμε πάρει από τους δανειστές να πηγαίνει στην κοινωνία και όχι στις τράπεζες», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα