Στουρνάρας: Τα χειρότερα πέρασαν


Την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την άποψη πως μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με ελπίδα, εξέφρασε μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Η Ελλάδα έχει πληρώσει ένα πολύ υψηλό τίμημα σε όρους λιτότητας. Αλλά πιστεύω πως τα χειρότερα είναι πίσω μας και πως μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με ελπίδα»,

υποστήριξε ο υπουργός, προειδοποιώντας, ωστόσο, πως το τελευταίο κομμάτι του δρόμου που έχει να διανύσει η χώρα είναι και το πιο δύσκολο.

«Μοιάζει με έναν μαραθώνιο, τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολa επειδή είσαι κουρασμένος», περιγράφει ο κ. Στουρνάρας και επιμένει πως η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει τη χειρότερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της.

«Σε μεγάλο βαθμό, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Κανείς δεν μιλάει πλέον για Grexit, ακόμα και οι οικονομολόγοι που συνιστούσαν έξοδο από το ευρώ έχουν ζητήσει συγνώμη για αυτό», προσθέτει.

Τέλος, αναφορικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή, ο υπουργός Οικονομικών, εκτιμά ότι έχουν καλυφθεί τα δύο τρίτα του στόχου, ενώ όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα υποστηρίζει πως η χώρα έχει καλύψει τα τρία τέταρτα του στόχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα