«Χαμόγελα» στο Χρηματιστήριο

Το ακριβώς αντίθετο από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι πραγματοποιεί η αγορά καθώς σημειώνει άνοδο έως και 2% έστω κι αν ο τζίρος είναι μικρότερος σε σύγκριση με τις καλές συνεδριάσεις.

Παρά το γεγονός επίσης, ότι αρκετές μετοχές έχουν «τρέξει» από τον περασμένο Ιούνιο συνεχίζουν να δίνουν κέρδη, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Μάλιστα, υπάρχουν εκτιμήσεις θεσμικών ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί χαμηλότερα από ότι περιμένουν οι ξένοι οίκοι, ενώ δεν αποκλείεται το τελευταίο τρίμηνο να δούμε και κάποια σημάδια αναιμικής ανάπτυξης.

Από

την άλλη πλευρά οι ελληνικές τράπεζες σημειώνουν άνοδο – προεξοφλώντας για μια ακόμη φορά αλλαγή στους όρους ανακεφαλαιοποίησης.

Για να πετύχουν οι αυξήσεις κεφαλαίου θα χρειαστεί οι ελληνικές τράπεζες να προσελκύσουν ιδιώτες και για να γίνει αυτό χρειάζονται κίνητρα.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 1036 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,15%. Με κέρδη 4% οι μετοχές της Alpha Bank, ΔΕΗ και πάνω από 5% γα την Βιοχάλκο. Κέρδη 3,85% για την MIG και 1,80% για τον ΟΠΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα