Στουρνάρας: Μέχρι τέλος του έτους θα νομοθετήσουμε για τους πλειστηριασμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Την απόφαση της κυβέρνησης να νομοθετήσει μέχρι τέλους του έτους για το θέμα των πλειστηριασμών και να διατηρήσει τον εξαγωγικό χαρακτήρα των ΕΑΣ δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από την έκτακτη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο

της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να νομοθετήσει μέχρι το τέλος του έτους για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ανεξαρτήτως του αν θα έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την τρόικα.

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στο θέμα των ΕΑΣ, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα, επιδιώκοντας παράλληλα μια συρρίκνωση μέσω εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων.

Βενιζέλος: Κακώς τίθεται το θέμα των πλειστηριασμών

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι στις διαπραγματεύσεις θα πρυτανεύσει η κοινή λογική, γιατί οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και γιατί δεν γίνεται να κολλήσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα σε θέματα που κακώς τίθενται.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τα φτωχά νοικοκυριά και όχι για εκείνους που κατά συνήθεια δεν πληρώνουν.

The post Στουρνάρας: Μέχρι τέλος του έτους θα νομοθετήσουμε για τους πλειστηριασμούς (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα