Στον εισαγγελέα αύριο οι εννέα συλληφθέντες για το κάψιμο των διοδίων στη Μαλακάσα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο τα εννέα άτομα που προσήχθησαν το βράδυ της Κυριακής στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για τα επεισόδια και το κάψιμο των διοδίων της Μαλακάσας.

Οι εννέα συλληφθέντες, ηλικίας 37 έως 62 ετών, παραμένουν προς το παρόν στη ΓΑΔΑ, ενώ εις βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών,

παρακώλυσης συγκοινωνιών, διακεκριμένης φθοράς, διατάραξης κυκλοφορίας και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα πρόσωπα τα οποία κρατούνται είναι ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, οι τέσσερις αντιδήμαρχοί του, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πολίτες πρόεδροι τοπικών συλλόγων.

Στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό και σύλληψη των ατόμων που προκάλεσαν ζημιές στο κουβούκλιο του σταθμού θα εξεταστούν οι εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που υπάρχει στα διόδια και στην εθνική οδό, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου και αύξησης του αριθμού των κατηγορουμένων.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ «απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Ωρωπού και των άλλων πολιτών που συνελήφθησαν». «Η κυβέρνηση έχασε πλέον και τη στοιχειώδη ψυχραιμία της», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων «μετατρέπουν την περιοχή σε ένα ιδιότυπο χώρο οικονομικού apartheid», αναφέρει.

The post Στον εισαγγελέα αύριο οι εννέα συλληφθέντες για το κάψιμο των διοδίων στη Μαλακάσα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα