Στοχεύει ψηλά αυτός ο ΠΑΟΚ – Σάλκε-ΠΑΟΚ: 1-1

Ένας σκληροτράχηλος ΠΑΟΚ , κατόρθωσε να πάρει ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στην πανίσχυρη γερμανική Σάλκε.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το κακό πρώτο ημίχρονο και το γκολ του Φαρφάν στο «Stadion Gelsenkirchen» και με ένα πανέμορφο τέρμα του Στοχ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, σκορ που του αφήνει ανοικτή την πόρτα για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Την Τρίτη (27/8) στην άδεια Τούμπα ο επαναληπτικός

στις 21.45 με φόντο τ’ αστέρια!

Με 4-3-3 (σε μία πιο αμυντική εκδοχή) απάντησε ο Στέφενς στο 4-2-3-1 του Κέλερ. Δίχως φόβο οι πάικτες του ΠΑΟΚ πίεσαν στο πρώτο τρίλεπτο με τρία αλλεπάλληλα κόρνερ, αλλά εξ αρχής όσο καλό κι αν ήταν το στήσιμο του δικεφάλου, φάνηκε μία διστατικότητα στην τελική προσπάθεια.

Η Σάλκε προοδευτικά πήρε πλήρως τα ηνία του παιχνιδιού με κατοχή μπάλας που έφτασε το 70-30 και ο δικέφαλος κλείστηκε στα καρέ του προσπαθώντας να αναχαιτίσει με διπλή ζώνη άμυνας τις επιθέσεις των Γερμανών. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φάσεις δεν έφτιαξαν ωστόσο όταν το παιχνίδι μεταφέρεται για πάνω από 30 λεπτά μπροστά από τα καρέ σου δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό σημάδι του κόσμου.

Με …υπερφόρτωση στην δεξιά πλευρά και με τα πλάγια μπακ να βρίσκον ται συνεχώς στην επίθεση η Σάλκε προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Χακόμπο. Στο 32′ τα κατάφερε με τον Τσάλαϊ να τσιμπάει τη μπάλα για τον Φαρφάν και τον Περουβιανό με άωψογο πλασέ να νικά τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Το προβάδισμα της γερμανικής ομάδας αφύπνισε τους πάικτες του Στέφενς οι οποίοι έφτιαξαν την καλύτερη φάση στο ματς, με τον Χίλντεμπραντ να εξουδετερώνει το πλασέ του Κατσουράνη και στην επαναφορά τον Λούκας να σουτάρει ψηλά άουτ (37′). Οι Γερμανοί απάντησαν άμεσα με την προβολή του Φουκς να περνάει άουτ.

Σίγουρα ο δικέφαλος, στημένος με απόλυτα αμυντικό προσανατολισμό, θα μπορούσε να είχε αποφύγει το εις βάρος του 1-0. Αυτό που όμως δεν έκανε ήταν να προσπαθήσει να απειλήσει περισσότερο με τις κόντρα επιθέσεις. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν ένα μείον για τους παίκτες του Στέφενς.

Keywords
Τυχαία Θέματα