Στο βιβλίο Γκίνες το γιγάντιο περιστέρι της Ειρήνης στο Καλλιμάρμαρο (ΦΩΤΟ)

Στο βιβλίο Γκίνες μπήκε το γιγάντιο περιστέρι της Ειρήνης, το οποίο κατασκεύασαν 45.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από ολόκληρη τη χώρα, χρησιμοποιώντας 280.000 χάρτινα καραβάκια.

Το γιγάντιο χάρτινο περιστέρι κατέλαβε έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων στο Καλλιμάρμαρο, όπου διοργανώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» από το υπουργείο Παιδείας

και Θρησκευμάτων και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

«Τα παιδιά έδωσαν ένα πολύ δυνατό μήνυμα προς όλους τους λαούς της Γης ότι η Ελλάδα που γέννησε τις ολυμπιακές αξίες, τις υποστηρίζει και τις μεταλαμπαδεύει» σημείωσε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας, Ισίδωρος Κούβελος. «Η Ελλάδα, ως θεματοφύλακας του ολυμπιακού ιδεώδους έχει ένα ειδικό χρέος αυτές τις αξίες -την ειρήνη, την άμιλλα, τον συναγωνισμό, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη- να τις πραγματώνει κατά προτεραιότητα, αποτελώντας έτσι σταθερά το ζωντανό παράδειγμα αναφοράς σε έναν κόσμο που διψά για νοηματοδότηση» επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και μέλη της Επιτροπής του Ρεκόρ Γκίνες, οι οποίοι επιθεωρούσαν και κατέγραφαν με κάμερα τη δημιουργία του χάρτινου περιστεριού. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατασκευής χάρτινου περιστεριού κατείχε το Τόκιο με μόλις 16.000 χάρτινα καραβάκια.

The post Στο βιβλίο Γκίνες το γιγάντιο περιστέρι της Ειρήνης στο Καλλιμάρμαρο (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα