Στο Βερολίνο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα συναντηθεί στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γκεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με δεδομένη τη θέση του κ. Τσίπρα περί αναγκαιότητας κουρέματος του χρέους, αλλά και τις απορριπτικές δηλώσεις εκ μέρους του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο

Ντράγκι, η συνάντηση δεν αναμένεται να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, μεγάλη συμβολική σημασία, καθώς η ηγεσία της ΕΚΤ δείχνει ότι θέλει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Πέμπτη 19.09 – Φραγκφούρτη

11:45: Συνάντηση με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν, στην έδρα της ΕΚΤ.
14:00 Συνέντευξη Τύπου με τους Ζ. Βάγκενκνέχτ (αναπληρώτρια πρόεδρος Die Linke) και Β. Γκέρκε (βουλευτής και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Die Linke).
15:00 Ομιλία σε συγκέντρωση του κόμματος Die Linke με κεντρικούς ομιλητές τους Ζ. Βάγκενκνέχτ και Β. Γκέρκε.
19:00 Ομιλία σε εκδήλωση του κόμματος Die Linke με κεντρικό ομιλητή τον Oscar Lafontaine.

Παρασκευή 20.09 – Βιέννη
14:00 Συνάντηση με τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας , Mirko Messuer.
15:30 Συνάντηση με την αντιδήμαρχο Βιέννης, κυρία Μαρία Βασιλάκου (Δημαρχείο Βιέννης).
19:00 Ομιλία του προέδρου στο Ινστιτούτο Bruno Kreisky FORUM με θέμα: «Πλεονασματικές έναντι ελλειμματικών χωρών: μια θανάσιμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης» και συζήτηση με τον Αντρέας Σίντερ, Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Αυστρίας. Την συζήτηση και τις ερωτήσεις συντονίζει ο δημοσιογράφος, θεωρητικός, συγγραφέας Ρόμπερτ Μίζικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα