Στους δρόμους η Ευρώπη για τη δολοφονία του Παύλου

Η είδηση της στυγερής δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.

Εκατοντάδες πολίτες σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης θα βγουν στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους ανθρώπους που διώκονται (και δολοφονούνται) για τα πολιτικά τους φρονήματα.

Στις 5 το απόγευμα, σήμερα, η Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων Μεταναστών διοργανώνει συγκέντρωση μπροστά στο Χρηματιστήριο, ενώ στις 7 το απόγευμα στην πλατεία St Michel στο Παρίσι διοργανώνεται

συγκέντρωση από γαλλικές αντικαπιταλιστικές και αριστερές οργανώσεις, φοιτητές. Στις 18:30 καλείται αντιφασιστική κινητοποίηση στη Λυών.

Στις 6.30 στην Dam Square στο Αμστερνταμ θα υπάρξει αντίστοιχη κινητοποίηση με κάλεσμα που έγινε μέσω facebook από την Reinform. Γράφει χαρακτηριστικά:“Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στα θύματα της Χρυσής Αυγής και διαδώστε τα νέα για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου χθες βράδυ στην Αθήνα, Ελλάδα”. Εν τω μεταξύ το Σάββατο στη μία το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση μπροστά στην ελληνική πρεσβεία.

Το Σάββατο στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο. Θα παρευρεθούν ντόπιες αντιφασιστικές οργανώσεις, Έλληνες που μένουν στο Λονδίνο και διάφορα άλλα άτομα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μόρφωμα της ΧΑ και τα ιδανικά που αυτό πρεσβεύει.

Χθες το απόγευμα διοργανώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία (Plaza Catalunya) της Βαρκελώνης με δεκάδες Έλληνες και Ισπανούς αντιφασίστες να δίνουν το “παρών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα