Στο «στόχαστρο» της UEFA, έξι ομάδες για ληξιπρόθεσμα χρέη

Έξι σύλλογοι, που μετείχαν την τρέχουσα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παραμένουν στο «στόχαστρο» της UEFA για τα οικονομικά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, η UEFA ανακοίνωσε, ότι το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της, παρέπεμψε τους έξι συλλόγους στο δικαστικό τμήμα της CFCB.

Οι ομάδες είναι, η Σκόντο Ρίγα από τη Λετονία, η πολωνική Σλάσκ Βροτσλαβ, η Γκιμαράες από την Πορτογαλία, οι ρουμανικές Παντούρι

Τίργκου Ζίου και Πέτρλούλ Πλοϊέστι, καθώς και η ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ.

Η απόφαση αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Οι κυρώσεις, για συλλόγους που δεν πληρώνουν εγκαίρως τα χρέη τους, ποικίλουν από παρακράτηση μπόνους και πρόστιμα μέχρι αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο, η σημερινή ανακοίνωση της UEFA, καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «η εφαρμογή των κανονισμών της UEFA για την αδειοδότηση συλλόγων και το οικονομικό “Fair Play” έχει ήδη έναν πολύ θετικό αντίκτυπο ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς συλλόγους, εργαζόμενους και κοινωνικές/φορολογικές αρχές, καθώς μειώθηκαν από τα 57 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2011 στα 9 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2013. Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013».

The post Στο «στόχαστρο» της UEFA, έξι ομάδες για ληξιπρόθεσμα χρέη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα