ΔΝΤ: «Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης η Ελλάδα»

Για «σημαντική πρόοδο» στις συνομιλίες της Τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από τις έδρες τους για τα «εκκρεμούντα θέματα» και τα κλιμάκια της τρόικα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στα πλαίσια της

5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, στις αρχές Δεκεμβρίου. «Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση διαρκεί τόσο πολύ. Πρέπει να αντιμετωπισθούν μια σειρά από ζητήματα», συμπλήρωσε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε πως η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης, αφού «μπορεί να χρηματοδοτηθεί τους επομένους μήνες από τις υπάρχουσες πηγές ρευστότητας». Όσον αφορά τον χρόνο ολοκλήρωσης της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το πότε θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και αν αυτό θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα, ο Ράις επισήμανε πως όταν επιτευχθεί συμφωνία η έκθεση αξιολόγησης θα εξετασθεί στο ΔΣ του ΔΝΤ και αμέσως μετά θα προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε και το γεγονός του πρωτογενούς πλεονάσματος μέσα στην τρέχουσα χρονιά, ενώ απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το 2014. «Η Ελλάδα πέτυχε ένα σημαντικό στόχο, ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο», τόνισε.

http://www.bloomberg.com/news/2013-11-21/greece-s-liquidity-buffers-sufficient-in-coming-months-imf-says.html

Keywords
Τυχαία Θέματα