Στο «σφυρί» την ερχόμενη Τρίτη ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Στο «σφυρί» βγαίνει την ερχόμενη Τρίτη ο Αστέρας Βουλιαγμένης, και όπως φαίνεται έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον επενδυτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ως διεκδικήτριες εταιρίες τις: Colony Capital και Dolphin Capital.

Την Τρίτη, υπολογίζεται να συμμετέχουν στο διαγωνισμό 4-5 σχήματα επενδυτών, των οποίων οι προσφορές

θα αξιολογηθούν, σε πρώτη φάση ως προς το τεχνικό κομμάτι. Έπειτα, θα κριθούν βάσει των οικονομικών τους όρων.

Η καλύτερη και τελική προσφορά, που καλύπτει ορισμένες προδιαγραφές, θα δώσει στον πλειοδότη τη δυνατότητα να μετατρέψει την ξενοδοχειακή μονάδα σε τουριστική ζώνη, με πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες.

Επίσης, συζητιέται ένα ακόμα πρότζεκτ που δεν είναι άλλο από την περιοχή του Ελληνικού.

Τα δυο σπουδαία πρότζεκτ, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Ριβιέρας, του θαλάσσιου μετώπου που εκτείνεται από το Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη, έχουν στόχο στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Στο τέλος του έτους θα γίνει διαγωνισμός για την πώληση του Ελληνικού, που μαζί με τον «Αστέρα», θα προσελκύσει παραγωγικές επενδύσεις, όπως ευελπιστεί η κυβέρνηση.

Επόμενο στη λίστα είναι η μαρίνα του Αλίμου, για το τρίμηνο του 2014, για την οποία μάλιστα υπάρχουν ήδη δέκα προσφορές, ενώ ακολουθεί μια έκταση κοντά στο ΣΕΦ, που συμπεριλαμβάνει τη μαρίνα των Αθηνών.

«Για την Ελλάδα της κρίσης, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, πρέπει να έχει υψηλή προτεραιότητα, και αυτό μπορεί να γίνει με υποδειγματικό τρόπο», δήλωσαν στελέχη του ΥΠΑΝ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει αυτός ο κύκλος των προσφορών και της επιλογής του master plan, ως το 2014, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης.

The post Στο «σφυρί» την ερχόμενη Τρίτη ο Αστέρας Βουλιαγμένης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα