Στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης θα διδάξει ο Τζον Γκαλιάνο

Τι και αν πριν από περίπου δύο χρόνια ο Τζον Γκαλιάνο έχασε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Dior εξαιτίας ενός αντισημιτικού ξεσπάσματός του; Το όνομά του στο χώρο της μόδας δεν έχασε πολλή από την αναγνωσιμότητά του και αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τώρα.

Έτσι λοιπόν ο 52χρονος σχεδιαστής θα ηγηθεί μιας σειράς σεμιναρίων με τίτλο «Show me emotion» (Δείξε μου συναίσθημα) που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Πάρσονς της Νέας Υόρκης.

Τα ειδικά αυτά μαθήματα

στη σχολή «The New School of Design» του Πανεπιστημίου, θα έχουν συνολική διάρκεια τέσσερις ημέρες.

Τις τρεις από αυτές όσοι φοιτητές επιλέξουν να συμμετάσχουν, θα τις περάσουν στο ατελιέ του μόδιστρου ενώ την τελευταία ημέρα θα έχουν τη δυνατότητα να λύσουν όλες τους τις απορίες για το χώρο και την τεχνοτροπία που ακολουθεί ο Βρετανός, συζητώντας μαζί του αλλά και με τον Σιμόν Κόλινς, ιθύνοντα του τμήματος.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο σεμινάριο μέσω mail. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που τους απεστάλη, αναφέρεται ότι σκοπός των μαθημάτων είναι «να προκαλέσουν τη δύναμη των συναισθημάτων στο πλαίσιο των πρακτικών της μόδας και να εξερευνήσουν τη διαίσθηση στη δημιουργία».

Οι συμμετέχοντες, ακόμα, ενθαρρύνονται να θέτουν ερωτήσεις στο Γκαλιάνο «χρησιμοποιώντας τη διαίσθηση και το συναίσθημα» αλλά και «να προσπαθήσουν να καταλάβουν την πίεση που δέχεται ο κάθε σχεδιαστής ώστε να διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της μόδας».

Από την άλλη, ο Γκαλιάνο περιγράφεται ως «ειδικός της μοδιστρικής, της δημιουργίας και της έρευνας. Ένας απαράμιλλος ζωντανός μύθος ικανός να αναμειγνύει και να συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία της μόδας.

Μια ιδιοφυία που έπειτα από 25 χρόνια καριέρας αυτό που τον εμπνέει σήμερα δεν είναι ο προορισμός με τη γεωγραφική έννοια αλλά το ταξίδι της ψυχής, του μυαλού και της αντανάκλασης».

Και παρόλο που το κορυφαίο πανεπιστήμιο για σπουδές μόδας υποδέχεται τον Γκαλιάνο με ανοιχτές αγκάλες, δεν ισχύει το ίδιο και για την φοιτητική του κοινότητα. Έτσι, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των σεμιναρίων, κάποιοι σπουδαστές αντέδρασαν δημιουργώντας στη σελίδα change.org μια ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών εναντίον του σχεδιαστή και του νέου του καθηγητικού εγχειρήματος.

Μέχρι στιγμής, 250 άτομα έχουν υπογράψει τη διακήρυξη που δημιουργήθηκε ανώνυμα. Όποιος επισκέπτεται τον ιστότοπο μπορεί να διαβάσει το μήνυμα «Δεν έχει σημασία αν είναι για τρεις μήνες ή τρεις ημέρες, το να προσλάβουν κάποιον που έχει κάνει τόσο απαίσια σχόλια δείχνει ότι η σχολή εκτιμάει περισσότερο τον Γκαλιάνο από τους Εβραίους φοιτητές της.

Τον υπολογίζουν περισσότερο από τον σεβασμό προς το πνεύμα και την κληρονομιά των μαθητών τους. Είναι ντροπή να προσλαμβάνουν κάποιον που έχει κάνει τόσο απάνθρωπα σχόλια».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκαλιάνο βρίσκεται πίσω από τα έδρανα. Πριν από περίπου ένα μήνα, έκανε μια εργασία με φοιτητές του κολεγίου Central Saint Martins και βρέθηκε στο Λονδίνο ώστε να σχολιάσει τις δημιουργίες τους.

Νωρίτερα, είχε συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα διάρκειας τριών εβδομάδων στο στούντιο του Όσκαρ ντε λα Ρέντα στη Νέα Υόρκη, με την προτροπή της Άννας Ουίντουρ, μίας από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του.

πηγή: TA NEA

Keywords
Τυχαία Θέματα