Στο Δημόσιο περνούν τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής ύψους 230 εκατ. ευρώ

Μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα, Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, του προέδρου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Γιάννη Μάνου και του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου,

αποφασίστηκε η διαγραφή χρέους ύψους 230 εκατ. ευρώ του Μεγάρου Μουσικής.

Λόγω της αδυναμίας του Μεγάρου Μουσικής να εξυπηρετήσει τα δάνεια που έιχε λάβει με εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να καλύψει τις υποχρεώσεις του και να το διατηρήσει εν λειτουργία. Μάλιστα, μετά τη χθεσινή σύσκεψη αρμόδιοι παράγοντες ανέφεραν πως το Δημόσιο θα πάρει στην κυριότητά του το νέο κτίριο του Μεγάρου, ενώ το παλαιό θα παραμείνει στο σημερινό καθεστώς. Συγκεκριμένα το νέο κτίριο του Μεγάρου Μουσικής θα παραμένει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο το Δημόσιο θα μετέχει με 6 επί συνόλου 10 μελών διοικητικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο Μουσικής, έχει συνάψει μέχρι σήμερα 3 δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ύψους 245 εκατ. ευρώ, ενώ το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συγκεκριμένων δανείων στις 30 Ιουνίου του 2013, ήταν 229,27 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά είχαν δοθεί επίσημα στη Βουλή, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Σεπτέμβριο του 2013, έπειτα από ερώτηση 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας είχε παραδεχθεί ότι δεν είχε διενεργηθεί έλεγχος στο Μέγαρο από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων με το αιτιολογικό πως δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των ελεγχόμενων από αυτή φορέων για την επιλογή του δείγματος, καθόσον δεν τηρούσε τις ορισθείσες από την Επιτροπή Συντονισμού Ελέγχων προϋποθέσεις.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Μενέλαος Μυρίλλας

The post Στο Δημόσιο περνούν τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής ύψους 230 εκατ. ευρώ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα