Στην Αμερική ο Αντώνης Σαμαράς

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα ταξιδέψει στην Αμερική. Σε πρώτη φάση δεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζοντας τις βαλίτσες του για τις ΗΠΑ, σίγουρα, στην άκρη του μυαλού του έχει την προοπτική ενός τέτοιου ραντεβού, έστω και την τελευταία στιγμή.

Ο πρωθυπουργός, θα βρεθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με αφορμή μια ομιλία τους στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής στη Νέα

Υόρκη.

Το συνέδριο αυτό είναι προγραμματισμένο για τις 2 με 4 Ιουνίου και ο Αντώνης Σαμαράς όπως φαίνεται θα μιλήσει στην έναρξη. Ήδη το διπλωματικό σώμα βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να εξασφαλίσει μια – έστω ολιγόλεπτη – συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, έχει επισκεφθεί ήδη την Τουρκία (κι ενδεχομένως να το ξανακάνει άμεσα), ενώ η Ελλάδα παραμένει εκτός προορισμού, είναι κάτι που πολύ δύσκολα το χωνεύει η ελληνική διπλωματία, πλέον. Γι αυτό και μια συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Ομπάμα, θεωρείται πλέον εκ των ων ουκ άνευ.

Keywords
Τυχαία Θέματα