Στη Βουλή η επιτροπή των παραγωγών λαϊκών αγορών μετά τη πορεία διαμαρτυρίας

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα περίπου 5.000 παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα, προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια του η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρεται οι κινητοποιήσεις των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο,

Σάββατο, με διανομή τροφίμων στον Περισσό, στην οδό Σαλαμίνος και σε δέκα ακόμα σημεία, τα οποία προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί.

Αύριο επίσης θα λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση οι λαϊκές αγορές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Βασίλης Μακρίδης χιλιάδες καταναλωτές κατήγγειλαν «αισχροκέρδεια και πρόβλημα με την επάρκεια προϊόντων». Όπως είπε, οι παραγωγοί θα πωλούν αύριο τα προϊόντα τους σε τιμές κόστους. Η απεργία διαρκείας, θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα.

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Ομοσπονδίας θα επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και όπως τονίζουν τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα οποία εκφράζεται διαφωνία είναι:

Οι θέσεις των πωλητών των λαϊκών αγορών θα καθορίζονται με δημόσια κλήρωσηΜε απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεωνΠροβλέπεται σαφής χωροταξικός διαχωρισμός μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων και διαμορφώνονται πλέον δύο ξεχωριστά τμήματα στις λαϊκές αγορέςΑυστηροποιούνται οι κυρώσεις σε όλες τις κατηγορίες των παραπτωμάτων και προβλέπονται ποινικές κυρώσεις.

The post Στη Βουλή η επιτροπή των παραγωγών λαϊκών αγορών μετά τη πορεία διαμαρτυρίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα