Ο Χατζηδάκης αλλάζει ξανά το ν/σ για το υπαίθριο εμπόριο-Επιμένει στο θέμα τις κλήρωσης

Σαρωτικές αλλαγές όσον αφορά το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να κατευνάσει τόσος τις κοινοβουλευτικές όσο και τις επαγγελματικές αντιδράσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης ωστόσο δεν φέρεται διατεθειμένος να κάνει πίσω στο θέμα της κλήρωσης βάσει της οποίας θα στήνουν τους πάγκους τους οι έμποροι των λαϊκών

αγορών.

Ο υπουργός σημείωσε ότι με τις νομοθετικές βελτιώσεις «καθίσταται σαφές ότι δεν μειώνεται ο αριθμός των αδειών στις λαϊκές αγορές» προσθέτοντας πως «με την κλήρωση, αυτή θα γίνει μια φορά τον Ιανουάριο του 2015 και στην συνέχεια θα έχουμε το σύστημα της κυκλικότητας ανά έτος. Από την στιγμή που θα γίνει διαχωρισμός εμπόρων και παραγωγών πρέπει οι θέσεις να κατανεμηθούν εξαρχής με διαφάνεια».

Μεταξύ των αλλαγών που κατέθεσε ο κ. Χατζηδάκης σημειώνεται «ελάφρυνση» των προστίμων, και αύξηση της διάρκειας των εμποροπανήγυρων σε 5 ημέρες από 3 και σε 10 ημέρες για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πάσχα.

The post Ο Χατζηδάκης αλλάζει ξανά το ν/σ για το υπαίθριο εμπόριο-Επιμένει στο θέμα τις κλήρωσης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα