Στη Σουηδία σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα

Καθοδόν για τη Μόσχα για τη Σύνοδο του G20, ο Ομπάμα θα κάνει μια στάση στη Σουηδία προκειμένου να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελτ και να συμμετάσχει απόψε σε δείπνο εργασίας με ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών, το οποίο θα παραθέσει ο Ράινφελτ.

Το θέμα της Συρίας αναμένεται ότι θα είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη, άλλα σημεία της οποίας θα είναι η παγκόσμια οικονομία, η καθαρή ενέργεια και η κλιματική αλλαγή.

Από τη Σουηδία, ο Ομπάμα πρόκειται να μεταβεί αύριο, Πέμπτη, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για την οικονομική σύνοδο κορυφής της

Ομάδας των Είκοσι (G20).

Η επίσκεψη στη Σουηδία είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο, λίγο μετά την ακύρωση από τον Ομπάμα μιας προγραμματισμένης συνάντησης με το ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την προσφορά ασύλου από τη Μόσχα στον πρώην σύμβουλο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πριν από την επίσκεψη του Ομπάμα στη Στοκχόλμη, η οποία θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες, πραγματοποιήθηκε μια μαζική επιχείρηση ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας. Υπολογίζεται ότι 2.000 αστυνομικοί, πολλοί από τους οποίους εκλήθησαν από άλλα μέρη της χώρας, έχουν κινητοποιηθεί για την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου, μαζί με αμερικανούς πράκτορες.

Οι κάτοικοι της Στοκχόλμης έχουν προειδοποιηθεί για διακοπές της κυκλοφορίας σε κεντρικές οδούς και μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης έχουν αποκλειστεί.

Παρόλο που ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τη Σουηδία «στενή φίλη και σύμμαχο», διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου.

«Όχι στον Μεγάλο Αδελφό Ομπάμα» είναι το κεντρικό θέμα μιας διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από το Δίκτυο 4 Σεπτεμβρίου το οποίο επικρίνει τις αμερικανικές δραστηριότητες παρακολούθησης που αποκάλυψαν ο Σνόουντεν και άλλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα