Στη φυλακή τα «αρπακτικά» – Μεγάλη έρευνα στους καταυλισμούς

Δόθηκαν με αρκετή καθυστέρηση από πλευράς Εισαγγελίας Λάρισας στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δυο Ρομά που κατηγορούνται για την αρπαγή ή την αγοραπωλησία – εμπορία της μικρής αλλοδαπής «Μαρίας» που βρέθηκε στο σπίτι τους σε καταυλισμό κοντά στα Φάρσαλα.

Παράλληλα και οι δύο προφυλακίστηκαν, με τον συνήγορό τους να δηλώνει έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα, ότι «σέβονται τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Οι δυο Ρομά στις απολογίες τους, πρόβαλαν το «παραμύθι» των Βούλγαρων γονιών που τους έδωσαν τη μικρή να την μεγαλώσουν σαν παιδί τους στον καταυλισμό «γιατί δεν μπορούσαν

να τα βγάλουν πέρα οικονομικά».

Γλωσσοδέτης τους έπιασε, όταν κλήθηκαν να εξηγήσουν πώς κατάφεραν να γεννήσουν «στα χαρτιά» 7- 8 παιδιά σε διάστημα μερικών μηνών.

Και επειδή αυτά δεν εξηγούνται πάρα μόνο με όρους της Εγκληματολογίας, ο ένας άρχισε να τα φορτώνει στον άλλο για το ποιος παρέσυρε ποιόν.

Όπως γράφουμε και σε άλλο ρεπορτάζ υπάρχουν κοινά στοιχεία στις εξαφανίσεις που δημιούργησαν μεγάλο θόρυβο στην Ελλάδα. Του μικρού Μπεν Νίνταμ στην Κω, του μικρού Αλεξ στη Βέροια και του καταυλισμού των Φαρσάλων, όπου βρέθηκε η μικρή Μαρία.

Πίσω από τις εξαφανίσεις εμφανίζεται οικογένεια Ρομά με το όνομα «Κερίμης».

Στα Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης γίνονται εκτεταμένα ρεπορτάζ και για τη μικρή Μαρία αλλά και για την συσκότιση των υποθέσεων από πλευράς κάποιων στελεχών της κρατικής μηχανής που αναμίχθηκαν.

Όπως μας είπε πριν λίγο ανώτατος αξιωματούχος της Αστυνομίας, η μικρή Μαρία είναι πέρα από κάθε αμφιβολία αλλοδαπή και είτε εκλάπη, είτε αγοράστηκε (το πιθανότερο) για να πουληθεί αργότερα, αφού έχει μεγαλώσει για να τεμαχιστεί και να μεταμοσχευθούν τα όργανά της (…) στην Ελλάδα η στο εξωτερικό.

Είναι, όπως μας είπε, αφορμή για έρευνα που θα γίνει σε όλους τους καταυλισμούς, όπου γίνονται σοβαρά εγκλήματα με κάλυψη των αρχών. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε σε τεράστια διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, ανθρώπων.

Ο αξιωματούχος, μας είπε ότι υπάρχουν φοβερές καταγγελίες για εμπορία παιδιών ακόμα και μέσω ιδρυμάτων, για κακοποίηση παιδιών, για εμπλοκή κρατικών υπαλλήλων στα εγκλήματα αυτά και η υπόθεση της μικρής Μαρίας είναι η αφορμή για να αρχίσει μεγάλη έρευνα.

«Η υπόθεση της μικρής Μαρίας είναι στο πλαίσιο ενός γενικότερου θέματος που «βρομάει» από πολλές πλευρές» είπε πριν λίγο (στο ΣΚΑΙ) η «πολυθρύλητη» Θάλεια Δραγώνα, ειδική γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας και εννοούσε την γκετοποίηση των Ρομά στην Ευρώπη, μια γκετοποίηση που παράγει εγκλήματα τα οποία εξυπηρετούν πολλούς.

«Το πρώτο που θα γίνει και θα ενοχλήσει πολλούς στην κρατική μηχανή είναι η απογραφή και του τελευταίου Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που έχουμε θα υπάρξουν τρομερές εκπλήξεις και αποκαλύψεις εγκλημάτων» μας είπε ο αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά άρθρα:

Αυτοί είναι οι δύο Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς της 6χρονης Μαρίας

The post Στη φυλακή τα «αρπακτικά» – Μεγάλη έρευνα στους καταυλισμούς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα