«Στα μαχαίρια» Κεδίκογλου – Τσίπρας για τον κατώτατο μισθό

Σε κλίμα αντιπαράθεσης, βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για θέματα που σχετίζονται με την οικονομία. Με αφορμή το συνέδριο του Economist και τα όσα είπε εκεί ο Αλέξης Τσίπρας, η ΝΔ εξαπέλυσε τα πυρά της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι άλλαξε και πάλι την θέση του για το μνημόνιο

ερμηνεύοντας μια αποστροφή του λόγου του που μιλούσε για άμεση αναστολή του μνημονίου ενώ παλαιότερα έκανε λόγω για κατάργηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Είναι φανερό ότι η χώρα και η οικονομία χρειάζεται άμεση και ριζική αλλαγή πορείας. Σαν τον ασθενή που έπαθε ανακοπή, η οικονομία χρειάζεται ισχυρό ηλεκτροσόκ για να επανέλθει. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Άμεση αναστολή του μνημονίου και κατάργηση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας. Ισχυρή και πετυχημένη διαπραγμάτευση των δανειακών μας υποχρεώσεων. Και όραμα για μεταρρυθμίσεις και φυγή προς τα εμπρός.

Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας.

Γι’ αυτό και σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Βασική μας επιδίωξη η τόνωση της εσωτερικής ζήτησης. Και με αιχμή δημόσιες επενδύσεις ταχείας απόδοσης, η αντιστροφή της ύφεσης και η ανάκαμψη.

Με την οικονομία σε βαθειά και παρατεταμένη ύφεση, αλλά και σε παγίδα ρευστότητας, μόνον ο δημόσιος τομέας μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος να την ανατάξει. Για αυτό και επιμένουμε ότι η διαπραγμάτευση των δανειακών υποχρεώσεων και η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους είναι μεν αναγκαία συνθήκη αλλά δεν είναι από μόνη της ικανή».

Αλλά η αντιπαράθεση των δυο κομμάτων δεν έμεινε μόνο εκεί. Στην ίδια ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος του για επαναφορά του κατώτατου μισθού στο επίπεδο του Φεβρουαρίου του 2012.

Η αναφορά αυτή εκλήφθηκε ως υπαναχώρηση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης γεγονός που σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου Σίμος Κεδίκογλου, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας μέχρι πριν από λίγο καιρό υποσχόταν ότι θα αποκαταστήσει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 2009. Σήμερα λέει ότι θα τον αποκαταστήσει στα επίπεδα του 2011. Περιμένουμε σε 2-3 εβδομάδες να φτάσει στο σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα